Fudbaleri trnske Sloge poslije 14 godina ponovo u prvoligaškom društvu

Darko Pašagić
Fudbaleri trnske Sloge poslije 14 godina ponovo u prvoligaškom društvu

TRN - Čekanje se uvijek isplati, a da je tako, najbolji primjer su fudbaleri trnske Sloge koji su osvojili titulu šampiona u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad, i tako poslije 14 godina obezbijedili povratak na prvoligašku scenu.

Dugo su Trnjani tavorili u drugoligaškoj konkurenciji, ali prije dvije godine stvari su krenuli uzlaznom putanjom i sada su krunisani plasmanom u elitu Srpske.

- Tada je na mjesto sportskog direktora postavljen Milenko Petrović, a nedugo potom za šefa stručnog štaba imenovan Predrag Majkić. Napravili su veoma konkurentnu ekipu, koja je rasla iz utakmice u utakmicu. U prošloj sezoni smo bili četvrti, a sada smo postali prvaci. Uz ljude koji su bili u klubu, ne smijemo zaboraviti ni veliku pomoć od gradskih vlasti Laktaša, prvenstveno od gradonačelnika Miroslava Bojića - naglasio je vršilac dužnosti predsjednika Sloge Saša Popović.

Mladi stručnjak na klupi Trnjana Predrag Majkić ponosan je na ono što je ostvareno ove sezone.

- Imali smo najubojiti napad, jer smo protivničke mreže tresli čak 91 put. Ostvarili smo najviše pobjeda, imali najmanje poraza. A za to je najveći “krivac” naša ekipa koja je sastavljena od domaćih iskusnijih igrača, ali i fudbalera iz omladinske škole Borca, koji su nam se priključili na početku sezone, te naših kadeta. Kao šlag na tortu bio je dolazak trojice Brazilaca u naše redove u drugom dijelu sezone. Da Silva Ivo Mendeš, Kalcerda Brajan Kevin da Silva i Oliveira Rikardo Souza ne samo da su opravdali očekivanja već su pokazali da su daleko iznad ovog ranga takmičenja - naglasio je Majkić, kome je ovo prvi samostalni angažman na klupi nekog tima.

Planirano je da pripreme za narednu sezonu počnu krajem juna.

- Do tada ćemo definisati od postojećeg igračkog kadra ko je sposoban, a ko nije za daleko veće izazove. Istovremeno ćemo raditi i na dovođenju pojačanja - dodao je Majkić.

Sportski direktor Milenko Petrović čini se da posljednjih dana ima najviše obaveza.

- Sada smo u razgovoru sa Fudbalskim savezom Republike Srpske oko procedure za dobijanje licence za takmičenje. Imamo sve omladinske kategorije, stadion, kao i klupske prostorije koje ispunjavaju uslove. Nadam se da o tom pitanju neće biti nikakvih problema. U narednim danima očekuju nas i razgovori sa lokalnim privrednicima o tome da nam pomognu. Sigurno da će nam u narednom periodu najveći problem biti finansijske prilike, jer je svima jasno da je Prva liga daleko skuplja od Druge - istakao je Petrović.

Djevojčice

Da se u Fudbalskom klubu Sloga iz Trna ozbiljno radi na svim nivoima, govori i podatak da je ženska ekipa do 13 godina na završnom turniru za prvaka BiH, koji je prekjuče završen u Zenici, osvojila treće mjesto.

- Ne samo da imamo sve omladinske selekcije u muškoj konkurenciji već imamo i veoma kvalitetne ženske ekipe, što potvrđuju i ove bronzane medalje osvojene u Zenici - naglasio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana