Fudbaleri Srbije večeras (20.45) gosti Bugarske: Iz Razgrada se vidi Evro

G.S.
Fudbaleri Srbije večeras (20.45) gosti Bugarske: Iz Razgrada se vidi Evro

RAZGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 časova u Razgradu protiv Bugarske igra treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Remi Crne Gore i Mađarske u Podgorici (0:0) ostavio je Srbiju na prvom mjestu kvalifikacione grupe G, tako da će "orlovi" imati priliku da ovom pobjedom završe i junski ciklus kao lideri na tabeli.

Štaviše, tri boda u gradu "vječitog" bugarskog šampiona Ludogoreca dovela bi Stojkovićev tim na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo poslije pune 24 godine! Imala bi Srbija u tom slučaju devet bodova, a tek bi je čekale utakmice sa Mađarskom (kod kuće i na strani) i sa Crnom Gorom (kod kuće), sa jedina dva konkurenta u borbi za prva dva mjesta. Dakle pobjeda se nameće kao imperativ u Bugarskoj, jer bi sa ta tri boda "orlovi" došli na maksimalnih devet, pobjegli bi Crnoj Gori na pet razlike, na pet kola do kraja i mirno bi, na vrhu, čekali septembar, kada na red dolaze mečevi sa Mađarskom u Beogradu (7.9) i Litvanijom na strani (10.9). Imaće "orlovi" još jedan motiv više da se u Razgradu, ali i do kraja kvalifikacija, bore za pobjede, za maksimalan učinak. Jer, moglo bi to da im donese prvi šešir na žrijebu za grupe na Evropskom prvenstvu, što nikako nije mala stvar. Reprezentativni vezista Sergej Milinković-Savić ističe važnost utakmice u Razgradu.

- Sigurno da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da bismo veliki deo posla završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na Prvenstvo Evrope - istakao je Milinković-Savić.

Grupa G

Srbija        2        2        0        0        4:0     6

Mađarska    2        1        1        0        3:0     4

Crna Gora  3        1        1        1        1:2     4

Bugarska     3        0        1        2        1:5     1

Litva                   2        0        1        1        1:3     1

Sa druge strane utakmica sa Srbijom je posljednji voz za reprezentaciju Bugarske da uđe u trku za prva dva mjesta. Poslije tri odigrana meča Bugari imaju samo jedan bod. Prije tog duela pisali su tamošnji mediji kako će Mladen Krstajić dobiti otkaz ako ne savlada Litvance i da neće ni dočekati duel sa Srbijom, međutim, iz Fudbalskog saveza Bugarske poručuju da ni ne pomišljaju o promjenama. Inače biće ovo treći susret Srbije i Bugarske, a prethodna dva dobili su "orlovi". Utakmica u Razgradu biće 33. odmjeravanje snaga, računajući mečeve jugoslovenske i bugarske reprezentacije. Skor je apsolutno na strani današnjih "orlova" (19-6-7, gol razlika 67:43). Vidjećemo šta će donijeti večerašnja utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana