Fudbaleri Srbije U17 pobijedili Luksemburg u meču kvalifikacija za EP

Tanjug
Foto: Arena Sport

STARA PAZOVA - Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je danas u Staroj Pazovi selekciju Luksemburga rezultatom 3:0 (2:0) i tako izborila plasman u završnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Poslije pobjede u prvom kolu protiv Azerbejdžana (5:1), izabranici selektora Jovana Damjanovića savladali su Luksemburg sa 3:0 (2:0) i tako kolo prije kraja overili plasman u elit rundu kvalifikacija. 

Odluka o pobjedniku meča pala je u prvom poluvremenu kada je najprije Aleksa Vasilić okrunio jednu dobru akciju „orlića“, igrao se 33. minut, a samo nekoliko minuta kasnije (37.), poslije sjajne kontre Uroša Đorđevića i lijepe asistencije, Bogdan Kostić je udvostručio prednost Srbije.

U nastavku meča nije bilo puno prilika, Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu i pred kraj meča (86.), preko Eldina Bajramovića uspjela da poveća prednost iz prvog poluvremena za konačnih 3:0. 

U drugom meču dana Slovenija je savladala Azerbejdžan (3:0), a u 3. kolu Srbija se 27. oktobra od 14 časova sastaje sa Slovenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana