Fudbaleri Srbije dočekuju Mađarsku (20.45) u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo: Bez navijača jure pobjedu

G.S.
Fudbaleri Srbije dočekuju Mađarsku (20.45) u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo: Bez navijača jure pobjedu

STARA PAZOVA - Lišeni pomoći navijača sa tribina fudbaleri Srbije večeras od 20.45 časova ugostiće Mađarsku u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zbog kazne Evropske fudbalske federacije na tribinama će moći da budu djeca do 14 godina pa tako stadion “Rajko Mitić” neće biti sablasno prazan. Mađarska i Srbija vode na tabeli sa po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija jedan bod.

- Imamo veliki respekt prema Mađarima, prema njihovom kvalitetu i enormnom napretku u poslednjih nekoliko godina, ali sa druge strane verujemo u naš kvalitet i ono što možemo da pružimo na terenu i očekujem takmičarsku utakmicu. Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbija. To je moj posao. Zadovoljan sam izuzetnom motivisanošću i raspoloženjem što mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Selektor je dodao da utakmica nije ključna kada je u pitanju plasman na Evro.

- Nije ključna, jeste jedna od najvažnijih utakmica na putu ka Nemačkoj 2024. iz jednostavnog razloga. Ako ste nas proglasili favoritima, onda imamo zadatak da takvi i budemo na terenu. Opet, ima još da se igra. Moramo da se nosimo sa odgovornošću i izazovima velike utakmice. Sve je urađeno da spremni dočekamo meč - naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je stanje u grupi je očekivano, jer su Srbija i Mađarska na vodećim pozicijama.

- Želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na EP. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - istakao je Tadić.

Prisjetio se mečeva dvije selekcije u Ligi nacija 2020. godine.

- Oni su u Beogradu bili za nijansu bolji i pobedili, kod njih smo mi dominirali. Otkad je Piksi selektor, mi se pitamo i tako će i biti - rekao je Tadić

Protiv Litvanije u nedjelju trebalo bi da odigra 100. utakmicu za Srbiju.

- Iskreno, ne znači mi ništa. Lepo je kad imaš određen broj nastupa, ali u prošlosti što se dešavalo sa tim nastupima ostao mi je gorak ukus u ustima. Nije mi bitno koliko nastupa imaš, već šta si ostavio iza sebe. Koliko si evropskih i svetskih prvenstava igrao, dao i namestio golova. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica pa nisu nigde igrali, a imate i ljude poput Slaviše Jokanovića koji ima mislim 50 nastupa i igrao je i Evropsko i Svetsko. To je najbitnije - smatra fudbaler Fenerbahčea.

U drugom meču G grupe Litvanija od 18 sati u Kaunasu dočekuje Crnu Goru.

Poštovanje Mađarima

Stojković je pohvalio narednog rivala.

- Imaju izuzetno samopouzdanje, kolektivni duh i nekoliko sjajnih individualaca. Nije Jirgen Klop lud tek tako da kupi jednog od najboljih veznih fudbalera sveta Dominika Sobosalaija. Tu su i Roland Salai, Miloš Kerkez, da ne nabrajam dalje. Selektor je napravio sjajan posao, a dolaskom na klupu promenio je sistem i stil igre, kao i moja malenkost, i posle je sve bilo stvar nadogradnje. Očigledan je napredak poslednjih godina. Sad se setih i Adama Nađa - rekao je Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana