Fudbaleri Sloge u odgođenom susretu prvog kola gostuju kod Zrinjskog: Tražićemo svoju šansu

Darko Pašagić
Fudbaleri Sloge u odgođenom susretu prvog kola gostuju kod Zrinjskog: Tražićemo svoju šansu

DOBOJ - Fudbaleri Sloge u odgođenoj utakmici prvog kola Premijer lige BiH od 20.15 časova gostuju na stadionu “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru, gdje će se sastati sa Zrinjskim.

U dosadašnja tri odigrana susreta izabranici Vlade Jagodića su ostvarili dva remija i poraz, a interesantno je da su oba boda osvojena na gostovanjima u Posušju i kod Željezničara na “Grbavici”, dok je doživljen poraz na “Lukama” od Sarajeva. S druge strane, Mostarci su zbog nastupa na međunarodnoj sceni do sada odigrali samo dvije utakmice u kojima su zabilježili dva trijumfa. 

- U ovoj reprezentativnoj pauzi čeka nas izuzetno zahtjevan zadatak. Ovakve utakmice su teški ispiti ne samo za nas već i za one najjače ekipe u ligi. Iako su Mostarci odigrali samo dva prvenstvena meča, sigurno su uigraniji od nas, jer imaju iza sebe nekoliko utakmica odigranih na evropskoj sceni. To bi u ovom susretu mogla da bude njihova velika prednost, ali se nadam da neće biti tako - rekao je Jagodić.

Prošle sezone ove dvije ekipe sastajale su se čak pet puta, tri puta u prvenstvu i dva puta u polufinalu Kupa BiH. 

- Uspjeli smo da u dva navrata ostanemo neporaženi i tome ćemo težiti i u ovoj večerašnjoj utakmici. U prethodna dva gostovanja kod Posušja i Željezničara smo ostali neporaženi, kao i u posljednjem susretu prošlog prvenstva u Gabeli, i bilo bi lijepo da taj niz nastavimo i u Mostaru. U tim mečevima protiv Posušja i Željezničara smo pokazali da smo napravili određeni pomak u tehničkom i taktičkom smislu u odnosu na premijerni meč u ovoj sezoni protiv Sarajeva, kada smo kao domaćin bili poraženi - nastavio je Jagodić.

Pred ovaj susret stručni štab Dobojlija ima velikih kadrovskih problema, jer je neizvjestan nastup trojice fudbalera.

- Zbog temperature koju su imali prethodnih dana neizvjestan je nastup Franka Dadića i Dejana Popare, koji su još prilično roviti, a na otvaranju meča na “Grbavici” povrijeđen je Josip Kvesić, tako da je i on pod znakom pitanja. Još nije završena sva potrebna papirologija za novajliju Damira Sadikovića i zbog toga ni on neće biti u konkurenciji. Ipak, imamo dovoljno fudbalera da pružimo kvalitetan otpor. Respektujem ekipu Zrinjskog i njihovog trenera Marija Ivankovića, ali idemo u Mostar da tražimo svoju šansu - dodao je Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana