Fudbaleri Sloge počeli pripreme za narednu sezonu: Start sa osam novajlija

Darko Pašagić
Fudbaleri Sloge počeli pripreme za narednu sezonu: Start sa osam novajlija

DOBOJ - Pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Vlade Jagodića fudbaleri premijerligaša Sloge započeli su pripreme za novu sezonu, koja počinje 29. jula.

Sastav Dobojlija pretrpio je velike izmjene u odnosu na prošlu sezonu, jer je klub u ovom prelaznom roku napustilo čak 14 fudbalera. U prvoj "turi", odmah na kraju prvenstva, otišli su: Bakir Brajlović, David Čolić, Milan Lalić, Toni Livančić, Demir Peco i Nemanja Mihajlović, saopšteno na kraju prvenstva. Poslije toga Slogu je napustilo još osam igrača kojima su istekli ugovori: Ostoja Šaula, Adonis Bilal, Staša Baštić, Ivan Đorić, Dimitrije Zajić, Nikola Popara, Mario Krstovski i Luka Kulenović.

- Zbog odlaska velikog broja igrača morali smo reagovati i sa nama na prozivci je bilo osam novih fudbalera. To su: golman Nemanja Šćekić (Bregalnica, Štip), ofanzivni vezni igrači Zoran Karać (Zlatibor Čajetina) i Amar Tahrić (Leotar), napadač Danilo Šipovac (Zrinjski) koji je u prošloj sezoni bio na pozajmici u Leotaru, te trojica igrača iz Borca na jednogodišnjoj pozajmici: štoper Đorđe Milojević, zadnji vezni Dejan Popara i ofanzivni vezni Andrej Bosnić. Dogovorili smo se sa još dva pojačanja, ali oni će nam se priključiti za nekoliko dana. Riječ je o reprezentativcu jedne države, koji ovih dana igra kvalifikacije za evropsko prvenstvo sa svojom zemljom i špicu. U pregovorima smo sa još dva fudbalera, a radi se o lijevom beku i veznom fudbaleru - naglasio je Jagodić.

Prvoj ekipi priključeno je i pet fudbalera iz Omladinske škole Sloge.

- To su: Ajdin Žilić, Albin Omić, Sadin Handžić, Minja Tatić i Ognjen Šešlak. S nama je trebalo da bude i mladi Tarik Jašarević, ali je on to odbio, jer želi da se nametne u nekoj drugoj sredini - nastavio je Babić.

Poslije uvodnih ljekarskih pregleda i testiranja fudbaleri dobojskog premijerligaša radiće na dobojskim "Lukama".

- Za 1. jul u Banji Vrućici imamo dogovorenu utakmicu sa austrijskim Kafenbergom koju ćemo najvjerovatnije igrati tri puta po 30 minuta. Drugi dio priprema obavićemo na Zlatiboru, gdje se selimo 5. jula i boravićemo 14 dana. Planirano je da odigramo i pet kontrolnih susreta. Rivali će nam biti: Spartak iz Subotice 8. jula, Rudar Pljevlja (11. jul), Voždovac (14. jul), Inđija (15. jul) i FC Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 18. jula. Po povratku iz Srbije odigraćemo još generalnu provjeru. Ostaje da se vidi ko će nam biti rival, a ovaj meč igraćemo najvjerovatnije 23. jula - dodao je Jagodić.

Igrači na prozivci

Uz osam novajlija na prozivci je bilo i 14 domaćih fudbalera, među kojima devet iz prošle sezone, te petorica juniora koji su priključeni prvom timu. To su: golmani: Elvir Trako, Ilja Gučmazov i Ajdin Žilić, te igrači: Vasilije Perković, Franko Dadić, Sadin Handžić, Milan Milanović, Albin Omić, Miloš Nikolić, Minja Tatić, Obrad Starčević, Pavel Baranov, Ognjen Šešlak i Uglješa Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana