Fudbaleri Rumunije deklasirali takozvano Kosovo, meč obilježili incidenti

GS
Fudbaleri Rumunije deklasirali takozvano Kosovo, meč obilježili incidenti

PRIŠTINA – Fudbaleri Rumunije deklasirali su takozvano Kosovo rezultatom 3:0, a meč prvog kola grupe C2 Lige nacija igran u Prištini obilježili su teški incidenti domaćih navijača koji su žestoko vrijeđali gostujuće igrače, zviždali rumunskoj himni i mahali zastavama Albanije i takozvane OVK.

Skandalozno ponašanje pristalica takozvanog Kosova kao da je dodatno motivisalo Rumune, učesnike osmine finala prethodnog Evropskog prvenstva, koji su lako i ubjedljivo stigli do tri boda na startu takmičenja.

Rumunija je do pobjede stigla predvođena Denisom Manom i Razvanom Marinom. Man je postigao gol u 40. minutu, a u 51. je izborio penal koji je Marin pretvorio u 2:0. U 59. minutu Valentin Mihajla je pogodio stativu. Konačan rezultat postavio je Marin golom u 82. minutu. Takozvano Kosovo je završilo meč s desetoricom, pošto je zbog drugog žutog kartona u 82. minutu isključen Mergim Vojvoda.

U okviru iste grupe, Kipar je kao gost pobijedio Litvaniju rezultatom 1:0. U narednom kolu, 9. septembra, Kipar će dočekati takozvano Kosovo, dok će Rumunija biti domaćin Litvaniji, javlja Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana