Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali za Mađarsku: Generalka protiv Đera

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali za Mađarsku: Generalka protiv Đera

PRIJEDOR - Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali su za Mađarsku, gdje će danas od 11 časova u Đeru protiv istoimene ekipe odigrati generalku pred nastavak sezone.

Stručni štab Prijedorčana na čelu sa Vuletom Trivunović na ovaj put poveo je sve raspoložive igrače.

- Ova utakmica biće za nas idealna prilika da vidimo šta je sve urađeno tokom pripremnog perioda, a ujedno i poklon za igrače da se oprobaju u duelu sa veoma kvalitetnim rivalom. Đer se takmiči u Merkantil ligi. To je drugi rang takmičenja u Mađarskoj i poslije 21. kola nalaze se na drugoj poziciji sa velikim šansama da se naredne sezone vrate u elitu, odnosno u OPT ligu. Riječ je o klubu koji ima tradiciju dugu 120 godina. Poznato je da su jedini u ovoj zemlji u dva najviša ranga takmičenja, koji se finansira bez bilo kakve pomoći drugih, a trenutno u svojim redovima ima čak 17 stranaca - naglasio je Trivunović.

Nada se da će se njegovi momci u duelu sa veoma jakim rivalom predstaviti u najboljem svjetlu.

- Na terenu će se od početak naći oni fudbaleri koji bi trebalo da zaigraju na zvaničnoj proljećnoj premijeri, koju će imati 2. marta na našem terenu protiv prnjavorskog Ljubića. U nastavku meča zaigraće i preostali igrači. Sve je ovo još jedna prilika da se nametnu za startnu postavu, a možda i izgube mjesto u njoj. Sve u svemu biće ovo veliki ispit za nas i nadam se da će proći sve u najboljem redu, a najvažnije je da nas mimoiđu povrede - nastavio je Trivunović.

Strateg Prijedorčana zadovoljan je dosadašnjim tokom pripremnog perioda.

- Za sada je sve odrađeno po planu. Pripreme u Medulinu su bile pun pogodak, a mogu da kažem i da smo imali adekvatne protivnike dok smo bili u Hrvatskoj. Odigrali smo i šest kontrolnih utakmica, ova današnja biće sedma i time će biti zaokružen ovaj pripremni period, bar što se tiče provjera. Preostalih desetak dana do prve zvanične utakmice smanjivaćemo intenzitet rada, sve s ciljem da što svježiji dočekamo nastavak sezone. Iako zaostajemo sedam bodova za Radnikom i četiri za Laktašima, pokušaćemo da taj zaostatak nadoknadimo, ali neće biti tragedija ni ako u tome ne uspijemo - rekao je Trivunović i dodao da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju infrastrukture, prije svega na izgradnji reflektora i još jednog terena sa vještačkom travom.

Šest pojačanja

Rudar Prijedor u zimskom prelaznom roku znatno je pojačao redove. Novi članovi postali su: Almir Bekić, Đani Salčin, Marin Samardžić, Milan Trišić, Mario Sajak i Patrik Gbegbe.

- Riječ je o provjerenim igračima, koji su uz to i vrhunski ljudi, tako da smo njihovim dolaskom već sada na dobitku. Vjerujem da će se pokazati kao prava pojačanja i da sa njima možemo da ostvarimo zacrtane planove - rekao je trener Rudar Prijedora Vule Trivunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana