Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali na pripreme u Medulin: Trivunović poveo 25 igrača

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali na pripreme u Medulin: Trivunović poveo 25 igrača

PRIJEDOR - Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali su u Medulin, gdje će se do 6. februara pripremati za nastavak sezone u Prvoj Ligi Republike Srpske u kojoj će pokušati da nadoknade sedam bodova zaostatka u odnosu na jesenjeg šampiona Radnik iz Bijeljine.

Na spisku šefa stručnog štaba Prijedorčana Vuleta Trivunovića za Hrvatsku našlo se 25 fudbalera. To su, golmani: Milan Trišić i Aleksa Trninić te igrači: Nemanja Pekija, Nemanja Raković, Mario Sajak, Nemanja Marić, Dragan Živanović, Almir Bekić, Mile Kovačević, Milorad Bilbija, Aleksandar Milaković, Mujo Smajić, Patrik Gbegbe, Đani Salčin, Marin Samardžić, Vukašin Daničić, Nikola Njamculović, Marko Šebez, Žoel da Silva, Nikola Komazec, Damjan Marković, Edin Kesić, Filip Mikić, Emrah Korlat i Pavle Zec.

- Među putnicima su 23 fudbalera i dva golmana i to je ono sa čim u ovom trenutku raspolažemo. Još nismo kompletirali ekipu, ali očekujem da nam se u Medulinu priključi još jedan ili dva fudbalera, koji će u nastavku sezone nositi dres “rudara - naglasio je Trivunović.

U Hrvatskoj će “rudari” nastupiti na tradicionalnom turniru “Medulin Kup 2024” i odigrati četiri utakmice.

- Već u subotu od 15 časova igramo protiv hrvatskog prvoligaša Zrinski Osječko 1664. Tri dana kasnije od 11 časova rival nam je crnogorski prvoligaš Petrovac, dok ćemo 2. februara snage odmjeriti sa članom Srpske lige Beograd Prvom Iskrom iz Bariča. Četvrti rival biće nam neko iz druge grupe u zavisnosti od plasmana, a ti mečevi igraju se 5. i 6. februara. Sve u svemu ovdje ćemo imati veoma dobre provjere, nadam se i odlične vremenske uslove da uhvatimo zalet za nastavak sezone - nastavio je Trivunović.

U dosadašnjem dijelu prelaznog roka bilo je veoma burno na Gradskom stadionu u Prijedoru.

- Za sada nas je napustilo pet fudbalera. To su golman Kristijan Sekulić te Aleksandar Ignjatović, Aleksandar Demonjić, Aleksandar Petrović i Davor Perić. Doveli smo Gbegbea, Salčina, Samardžića, golmana Trišića i Bekića, a u klub se vratio Sajak, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za Omarsku. Zadovoljni smo do sada urađenim u prelaznom roku, ali to sigurno nije sve, jer ima još dosta vremena za dolazak još nekoliko fudbalera u naše redove - istakao je Trivunović.

Ekipe učesnice

Na ovogodišnjem “Medulin Kupu 2024” nastupa osam ekipa iz šest zemalja. U grupi 1 osim Rudar Prijedora nalaze se crnogorski Petrovac, Prva Iskra Barič (Srbija) i hrvatski klub Zrinski Osječko 1664. U grupi 2 su Rabotnički iz Skoplja (Sjeverna Makedonija), hrvatski Karlovac 1919, poljski Tiči i crnogorska Mladost iz Donje Gorice. Mečevi po grupama igraju se do 3. februara, a 5. i 6. februara na rasporedu su mečevi za plasman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana