Fudbaleri Reala i Sitija upisali pobjede

GS
Fudbaleri Reala i Sitija upisali pobjede

Fudbaleri Real Madrida i Mančester Sitija upisali su po tri boda nakon večerašnjih pobjeda nad ekipama Lajpcigom i Kopenhagenom, u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je slavio minimalnim rezultatom dok je Siti postigao tri gola, uz jedan primljen.

Jedini gol za Madriđane postigao je Brahim Dijas u 49. minutu susreta.

Karlo Ančeloti na ovom meču nije mogao da računa na petoricu standardnih prvotimaca, ali se, barem u prvom poluvremenu, najviše osjetio nedostatak Džuda Belingema.

Iako je trener Lajpciga Marko Rose bio nepovjerljiv u pogledu neigranja engleskog veziste, njega je povreda članka zaista udaljila iz konkurencije za ovaj susret. Možda bi bilo bolje za njega da je Belingem igrao, s obzirom na to da je igrač koji ga je zamijenio napravio razliku na ovom meču.

U drugom meču "građanima" je ovo bila treća posjeta stadionu u danskoj prestonici i tek prva pobjeda, nakon što su prethodna dva duela (po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope), završena bez pobjednika.

Ekipa Jakoba Nestruba je pred ovaj duel poražena na samo tri od posljednjih 19 mečeva elitnog takmičenja koje su igrane na "Parkenu", ali je bilo suđeno da nastave negativni niz u duelima sa aktuelnim šampionima Evrope i upišu i četvrti poraz.

Golove za engleski klub postigli su Kevin de Brujne u 10. minutu, Bernardo Silva u 46. minutu i Fil Foden u 92. minutu, dok je sa domaći tim precizan bio Magnus Matson u 34. minutu. 

Mančester siti je na ovom meču imao posjed lopte 74 odsto, uz 10 šuteva na gol danske ekipe.

Revanš mečevi osmine finala su na programu 6. marta u Mančesteru i Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana