Fudbaleri Radnika vrijedno treniraju na Jahorini: Đurić slaže kockice

Darko Pašagić
Fudbaleri Radnika vrijedno treniraju na Jahorini: Đurić slaže kockice

JAHORINA - Šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema, a pogotovo drugom fazom koju njegovi izabranici obavljaju na Jahorini.

U taboru Bijeljinaca ne kriju da imaju veoma visoke ambicije u narednom prvenstvu, koje počinje 12. avgusta, a da li će to biti dovoljno za osvajanje šampionske titule i povratak u Premijer ligu, ostaje da se vidi. Da imaju visoke planove u redovima Radnika, potvrdili su i dovođenjem čak deset novih fudbalera, a to su Brazilac Natan Krepaldi da Kruz, Mihajlo Amidžić, Slaven Stjepanović, Milorad Albijanić, Savo Veljkić, Nigerijac Adešina Fatai, Petar Šoškić, Ganac Sampson Boampong, Jovan Kačarević i posljednje pojačanje Ognjen Ristanović, koji je stigao iz Zvijezde 09.

- Imamo deset novih fudbalera i nije nimalo lako da se uklope u sistem rada, ali smo na dobrom putu da veoma brzo iskristališemo one koji će podnijeti najveći teret u prvenstvu. Ne krijemo da imamo visoke ambicije, ali ne treba zaboraviti da je iz naših redova otišlo devet igrača i da pojačanja tek treba da pokažu koliko vrijede. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti da ekipu uigramo do početka šampionata. Tražimo još adekvatno rješenje na poziciji desnog bočnog, gdje za sada imamo samo Aleksandra Vasića i tu bi otprilike zaokružili prelazni rok - naglasio je Đurić.

Bijeljinci su do sada odigrali tri kontrolna susreta. U prvom su pobijedili zvorničku Drinu sa 2:1, dok je drugi susret protiv Gradine iz Srebrenika prekinut u 20. minutu zbog velikog nevremena pri rezultatu 0:0. Na Jahorini gdje obavljaju drugi dio priprema u trajanju od deset dana savladan je Famos iz Istočne Ilidže sa 1:0.

- Za sada sve ide kako smo planirali i mogu da budem zadovoljan. Istina imamo malo problema sa povredama, tako da su prethodnih nekoliko dana na poštedi Marko Despotović, golman Nikola Lakić i Boampong. Međutim, sve će to biti u redu za dan, dva. Već danas igramo kontrolnu utakmicu protiv Unisa iz Vogošće, a za subotu je zakazan susret protiv Famosa. Potom  se vraćamo u Bijeljinu i nastavljamo sa treninzima. Generalka je planirana za 5. avgust, ali još smo u potrazi za rivalom - nastavio je Đurić.

Po mnogima Radnik bi najvećeg konkurenta u borbi za titulu trebalo da ima u ekipi Rudar Prijedora.

- Još je rano o tome pričati, ali sigurno da uz ove dvije ekipe ne treba zaboraviti ni Laktaše, ali ni Leotar, koji je velika enigma. Ono što ću tražiti od svoje ekipe je da pokušamo u prvom dijelu sezone da osvojimo što veći broj bodova, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje - dodao je Đurić.

Vučić

Nekadašnji fudbaler Radnika Dejan Vučić novi je član stručnog štaba bijeljinskog prvoligaša. Posjeduje UEFA A licencu, a do sada je radio u Jedinstvu iz Brodca i Podrinju iz Janje. On će biti drugi pomoćnik šefu stručnog štaba Veliboru Đuriću. Kao što je poznato prvi pomoćnik je Jovo Borković, dok je trener golmana Dragan Đorđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana