Fudbaleri Partizana poraženi u Belgiji, "crno-bijeli" eliminisani iz Evrope

Tanjug
Foto: FK Partizan

GENT - Fudbaleri Partizana nisu uspeli se plasiraju u grupnu fazu Lige konferencija, pošto su večeras u Belgiji poraženi od Genta rezultatom 1:0 u revanš utakmici plej-ofa ovog takmičenja.

Jedini gol na večerašnjem meču postigao je Matijas Delorž u 88. minutu.

Gent je izborio plasman u grupnu fazu LK, pošto je prošle nedjelje u Beogradu i u prvoj utakmici plej-ofa slavio rezultatom 1:0. "Crno-bijeli" su poslije večerašnjeg remija završili ovosezonski nastup u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Partizana su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od kijevskog Dinama, a potom je Lugano bio bolji od "crno-bijelih" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana su večeras eliminisani i iz trećeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je Gent u dva meča plej-ofa za plasman u LK bio bolji od "crno-belih" (1:0, 1:0).

Fudbaleri Genta su prvu veliku šansu u večerašnjem meču imali u petom minutu, a Frank Surdez je sa oko 10 metara šutirao preko gola. Partizan je potom dva puta zaprijetio preko Gajasa Zahida, koji je oba puta bio neprecizan. 

Zahid je u 22. minutu imao veliku šansu da dovede svoj tim u vođstvo, ali je udarac igrača Partizana završio pored lijeve stative protivničkog gola.

Potom se uglavnom igralo na sredini terena, a onda je u 40. minutu ponovo Zahid bio u prilici, ali promjene rezultata nije bilo. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

Fudbaleri Genta su zaigrali angažovanije na početku drugog poluvremena, a domaći su u 48. minutu pogodili prečku preko Omrija Gandelmana.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je potom izvršio nekoliko izmena, ali "crno-bijeli" nisu uspjeli da postignu gol.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena, ali su domaći igrači u finišu utakmice stigli do trijumfa golom Delorža u 88. minutu. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Za Partizan na ovoj utakmici nije igrao Mateuš Saldanja, koji je propustio duel sa Gentom zbog povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana