Fudbaleri Partizana eliminisani iz Lige Evrope, sele se u Ligu konferencija

Tanjug
Fudbaleri Partizana eliminisani iz Lige Evrope, sele se u Ligu konferencija

TUN - Fudbaleri Partizana eliminisani su iz Lige Evrope i sele se u Ligu konferencija pošto su u revanš meču odigrali neriješeno 2:2 protiv Lugana poslije produžetaka, a u regularnom toku "crno-bijeli" su pobijedili 2:1.

Partizan je poveo u 44. minutu, Ksander Severina je dodao loptu do Gajasa Zahida, a Norvežanin je napravio fintu, pa precizno šutirao pod prečku sa oko 18 metara.

Domaćin je izjednačio na startu drugog poluvremena, Renato Štefen je u 48. minutu postigao gol. 

U 67. minutu kapiten Partizana Svetozar Marković vraća prednost vicešampionu Srbije. Marković je dao gol udarcem glavom sa druge stative poslije kornera koji je izveo najbolji igrač utakmice Zahid. 

Poništio je tim golom Partizan minus iz prvog meča u kom je Lugano pobijedio 1:0.

Lugano je mogao do izjednačenja u 82. minutu, ali je poslije kornera Mohamed Mahmud pogodio prečku. 

Partizan je od 87. minuta imao igrača više, defanzivac Albijan Hajdani je isključen zbog druge javne opomene, ali igrač više u narednih četrdesetak minuta nije pomogao izabranicima Aleksandra Stanojevića. 

U 111. minutu  i sa igračem manje Lugano stiže do izjednačenja, Mohamed Mahmud je postigao gol vrijedan evropske jeseni jer švajcarski klub sad ima zagarantovanih još najmanje 10 evropskih mečeva, čak i ako ispadne od Bešiktaša u plej-ofu Lige Evrope. 

Partizan će sljedećeg četvrtka bez prisustva publike, zbog nove kazne UEFA, dočekati Gent u prvom meču plej-ofa Lige konferencija. Gent je večeras poslije produžetaka eliminsao Silkeborg pobjedom 3:2 (2:2 u regularnom toku). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana