Fudbaleri Ljubića ostvarili veliku pobjedu na gostovanju u Mrkonjić Gradu

Darko Pašagić
Fudbaleri Ljubića ostvarili veliku pobjedu na gostovanju u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD - Fudbaleri Ljubića u 32. kolu Prve lige Republike Srpske ostvarili su veoma važan trijumf na gostovanju u Mrkonjić Gradu, gdje su na stadionu “Luke” savladali domaću Slobodu sa 2:0.

Tako su Prnjavorčani nastavili sa dobrim igrama u finišu sezone, jer su u posljednjih osam prvenstvenih susreta osvojili čak 18 bodova i veoma su blizu ne samo da obezbijede opstanak, već i da izbjegnu baraž za popunu prvoligaškog društva. 

Od samog početka susreta vidjelo se da su gosti silno motivisani da ostvare što bolji rezultat. Izgarali su na terenu i iskoristili prilike za gol, dok su domaći fudbaleri pokušavali kroz terensku inicijativu da dođu do prevage na terenu, ali bezuspješno i bez ideje u završnici. Prnjavorčani su došli do prednosti u 17. minutu golom najboljeg strijelca Aleksandra Žiška. On je ubačenu loptu zahvatio glavom i smjestio u mrežu Đorđa Vukovića, za opšte slavlje igrača Ljubića na terenu.

Drugi gol igrači Ljubića su postigli u 63. minutu, a strijelac je bio Andrej Bosnić. On je dobio loptu ubačenu iz auta i umakao odbrani Slobode i matirao Vukovića. Šef stručnog štaba Ljubića Vladanko Komlenović sijao je od sreća poslije pobjede svoje ekipe.

- Ovo su veliki bodovi za nas u još jednom nizu teških utakmica. U rezultatskom smislu zbog pritiska. Vidjeli smo dobru utakmicu. Dobre dvije ekipe. Timu Slobode želim da čestitam na svim rezultatima koje je ostvario ove godine. Ostaje nam još dva kola da ih privedemo kraju i obezbijedimo opstanak - naglasio je Komlenović.

U taboru domaćina nisu bili poslije meča voljni za priču, a najviše su bili ogorčeni glavnim sudijom Velimirom Drinićem iz Modriče sa svojim pomoćnicima. Bio je to njegov poznati “šou” na “Lukama” po ko zna koji put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana