Fudbaleri Laktaša zabilježili sedmu uzastopnu pobjedu i na korak su bliže jesenjoj tituli

Darko Pašagić
Fudbaleri Laktaša zabilježili sedmu uzastopnu pobjedu i na korak su bliže jesenjoj tituli

LAKTAŠI - Lider iz Laktaša u 14. kolu Prve lige Republike Srpske savladao je Kozaru iz Gradiške sa 2:0 i tako se korak primakao osvajanju jesenje titule.

Izabranici Miljana Bajića od samog početka susreta bili su bolji rival i zasluženo su stigli do sedmog uzastopnog trijumfa. Već u 18. minutu Bojan Marković je odlično reagovao na centaršut Milana Šikanjića s lijeve strane, skočio i glavom matirao Luku Kačavendu za 1:0. Imali su domaći još nekoliko prilika, a jedinu za goste propustio je Marinko Rastoka u finišu prvog dijela susreta. U nastavak meča Laktašani su ušli još agresivnije s ciljem da postignu i drugi gol i riješe pitanje pobjednika. Ipak sve do 87. minuta nije bilo promjene rezultata, tada je Šikanjić ušao odlično po desnoj strani u šesnaesterac Gradiščana, centrirao, a na pravom mjestu bio je Ognjen Škorić, napravio trzaj glavom i pogodio desni ugao gostujućeg gola - 2:0.

- Možda je pobjeda mogla biti i ubjedljivija, ali i ovako je dobro. Igramo iz utakmice u utakmicu sve sigurnije i radujemo se da smo napravili sjajnu seriju od sedam uzastopnih pobjeda. To znači da smo poslije 11 osvojenih bodova u prvih sedam mečeva u narednih sedam nanizali 21. Istina je da su nam se i posložili neki rezultati konkurenata, ali ima i naših zasluga za ovo prvo mjesto - naglasio je Bajić.

Šef stručnog štaba Laktašana i dalje tvrdi da se ni igrači, ali ni on ne opterećuju osvajanjem prvog mjesta na kraju prvog dijela sezone.

- Bilo bi lijepo da u Laktaše donesemo jesenju titulu, ali se time ne opterećujemo. Želja nam je da u svakoj utakmici svi zajedno pružimo maksimum pa šta bude - nastavio je Bajić.

Do kraja jesenjeg dijela šampionata ostala su još tri kola. Laktaši prvo gostuju kod Borca u Kozarskoj Dubici, zatim dočekuju zvorničku Drinu i onda putuju na derbi u Trebinje protiv Leotara.

- Bilo bi lijepo da u dva naredna meča zabilježimo pobjede pa da onda bude odluka o jesenjem prvaku u posljednjem kolu. Ne treba zaboraviti da se u tom posljednjem, 17. kolu igra još jedan derbi u kojem Rudar Prijedor dočekuje bijeljinski Radnik, tako da će biti veoma zanimljivo - dodao je Bajić.

***

LAKTAŠI        2 (1)

KOZARA    0 (0)

 

Strijelci: 1:0 Marković u 18, 2:0 Škorić u 87. minutu.

Stadion: Gradski u Laktašima.

Gledalaca: 250.

Sudija: Nemanja Aleksić (Banjaluka) 6,5.

Žuti kartoni: Marković, Milojević, Vuković (Laktaši), Bokić, Veljkić (Kozara).

Igrač utakmice: Ognjen Škorić (Laktaši) 7,5.

LAKTAŠI: Knežević 7, Milić 7, Vuković 7, Šikanjić 7, Marković 7,5 (od 81. minuta Nikolić -), Škorić 7,5, Milojević 7 (od 60. minuta Džombić 7), Trivić 7, Babić 7, Tešić 7, Dojčinović 7 (od 85. minuta Gavrić -). Trener: Miljan Bajić.

KOZARA: Kačavenda 6, Sarajlić 6 (od 77. minuta Veljkić -), Bubić 6 (od 84. minuta Bogučanin -), Hong 6, Tešić 6, Bokić 6, Rastoka 6, Jandrić 6 (od 77. minuta Delić -), Angeleski 6 (od 68. minuta Asentić -), Sadiković 6, Popović 6 (od 46. minuta Modić 6). Trener: Alen Medović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana