Fudbaleri Laktaša počeli pripreme: Ponovo mjerkaju gornji dio tabele

Darko Pašagić
Fudbaleri Laktaša počeli pripreme: Ponovo mjerkaju gornji dio tabele

LAKTAŠI - Fudbaleri Laktaša započeli su pripreme za novu sezonu, a cilj uprave kluba je i da se u prvenstvu Srpske, koje počinje 12. avgusta, bore za gornji dio tabele.

Laktaši su prošle godine kao povratnici u prvoligaško društvo iznenadili fudbalsku javnost i odličnim igrama zauzeli treću poziciju sa 69 bodova, koliko je imala i Zvijezda 09, koja se poslije nedobijanja licence šampiona Krupe za nastup u Premijer ligi obrela u eliti BiH.

- I ove sezone otprilike su nam isti ciljevi i sigurno je da će biti teže potvrditi visok plasman. Naime sada svi znaju da imamo šta da kažemo u ovom rangu takmičenja i sigurno će biti znatno zahtjevnije ponoviti isti uspjeh - naglasio je šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić.

U odnosu na prošlu sezonu bilo je dosta izmjena u igračkom kadru, a stručni štab Laktaša može za sada računati na sedam novih igrača. To su Milan Šikanjić, Amar Smailović, Janko Nikolić, Džafo Džafić, Kristijan Penić, Nebojša Babić i Vuk Tešić. U redovima Laktaša ostao je i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i zlatni “orlić” sa Novog Zelanda Filip Janković, koji će sigurno predstavljati veliko pojačanje.

- Sada nam predstoji da se dobro uigramo, a kompletne pripreme obavićemo u Laktašima. Planirali smo odigravanje pet kontrolnih utakmica. Prvi protivnik 15. jula trebalo bi da nam bude Željezničar Sport tim, a četiri dana kasnije sastaćemo se sa Župom iz Milosavaca. Za 23. jul je zakazan susret sa Slogom, koji će Dobojlijama biti generalka pred start Premijer lige. Protiv Slobode iz Mrkonjić Grada igramo 29. jula, a 5. avgusta u generalnoj provjeri rival će nam najvjerovatnije biti zenički Čelik - dodao je Bajić.

Na prvom okupljanju Laktaša bilo je prisutno 26 fudbalera, a među njima su bila i dvojica fudbalera na probi te pet igrača iz omladinske škole Laktaša.

Čak deset odlazaka

U ovom prelaznom roku Laktaši su se rastali sa čak desetoricom fudbalera. Članovi ovog prvoligaša u narednoj sezoni neće biti Nebojša Runić, Boro Erić, Ognjen Savičić, Uroš Stamenković, Nikola Babić, Vladimir Petković, Vasilije Jotić, Mihajlo Amidžić i Dušan Komljenović sa kojima nije nastavljena saradnja te David Vuković, koji se poslije pozajmice vratio u banjalučki Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana