Fudbaleri kijevskog Dinama pregazili Partizan

Tanjug
Fudbaleri kijevskog Dinama pregazili Partizan

LUBLIN - Fudbaleri Partizana ubjedljivo su poraženi od kijevskog Dinama rezultatom 2:6 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Njemački sudija Kristijan Dingert je za samo 11 minuta dao dva žuta kartona igračima Partizana - Mateušu Saldanji i Nejtanu de Medini.

U 22. minutu Nijemac je poslije intervencije iz VAR sobe dosudio penal za Partizan jer je Aleksandar Karavajev faulirao Alda Kalulua.

Siguran sa bijele tačke bio je Saldanja, koji je poslao loptu u mrežu popularnom “Panjenkom”.

Dinamo je bolju igru krunisao izjednačenjem u 40. minutu.

Mikola Šaparaenko je posle dodavanja Vladislava Kabajeva snažnim udarcem sa 15 metara matirao dotle odličnog Aleksandra Jovanovića.

Samo tri minuta kasnije najtrofejniji ukrajinski klub stiže do potpunog preokreta.

Strijelac je bio Volodimir Bražko, koji je poslije loše izbijene lopte Svetozara Markovića poslao loptu u mrežu udarcem iskosa sa oko 18 metara.

U 45. minutu Saldanja je šutirao iskosa sa pet metara, ali je golman Dinama Georgij Buščan bio odlično postavljen.

U saedećem napadu, Karavajev je iskosa sa 15 metara šutirao, Nikola Antić je u želji za izblokira udarac promijenio smjer lopti i ona je prevarila golmana Jovanovića i završila u mreži. Na poluvremenu je trener Partizana Aleksandar Stanojević pokušao da pojača defanzivu uvođenjem Aleksandra Šćekića umesto Jungdžun Goha, ali ni to nije pomoglo, pa je Vladislav Kabajev u 55. minutu povećao na 4:1. Partizan je smanjio na 2:4 drugim golom na meču Saldanje. Asistent je bio rezervista Ibrahim Zubairu.

Štoper Denis Popov je u 83. minutu povećao na 5:2 kad je iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu poslije asistencije rezervista Nazara Vološina.

Upravo je Vološin bio asistent i za šesti gol, u 90+2. minutu rezervista Aleksandar Pihalonok je postavio konačan rezultat. Utakmicu je sa tribina Lublin Arene pratilo oko četiri hiljade navijača Dinama. Revanš meč igraće se u Beogradu, 31. jula od 20 časova, a glavni sudija biće Marijan Aleksandru Barbu iz Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana