Fudbaleri dobojske Sloge konačno zaigrali na svom stadionu: Remi na otvaranju „Luka”

Darko Pašagić
Foto: G.S.

DOBOJ - Fudbaleri Sloge u generalnoj provjeri pred start prvenstva igrali protiv bijeljinskog Radnika neriješeno, 1:1. Ovaj susret ostaće upamćen po tome što su se Dobojlije konačno vratile na svoje „Luke”, na kojima nisu bili igrači praktično cijelo prošlo prvenstvo zbog postavljanja hibridnog terena.

Izabranici Vlade Jagodića došli su do prednosti u 22. minutu pogotkom Dejana Milićevića, a Radnik je izjednačio golom Đorđa Pantelića u 47. minutu iz penala. Susret su obilježile i dvije teške povrede, domaćeg igrača Milana Milanovića i fudbalera Radnika Nebojše Gavrića, kojem je polomljena vilica.

- Očekivano tvrda utakmica za generalku, a na to je dosta uticalo i sparno vrijeme. Izuzetno dobar teren trebalo je da bude inspiracija i jednim i drugim. Utakmica je bila jako čvrsta, tvrda i sa dosta prekida tako da se i nije moglo vidjeti nešto lijepo. Zamijenio sam sve igrače, nažalost Milanović nam je doživio tešku povredu, vidjećemo šta snimak kaže. Tako da se ova utakmica mogla iskomplikovati više nego što smo kolega Đurić i ja očekivali - istakao je Jagodić.

Zadovoljan je urađenim tokom priprema.

- Imamo širok izbor igrača, a izabraćemo one koji mogu najviše u ovom momentu. Malo sam zadovoljniji drugim poluvremenom, izuzev situacije na samom početku. Ne smijemo onako neoprezno napraviti penal. Hvala svim navijačima koji su došli da ovo isprate i nadam se da se vidimo u velikom broju na prvoj prvenstvenoj utakmici - dodao je Jagodić.

Na drugoj strani Velibora Đurića najviše je zabrinula Gavrićeva povreda.

- On će već danas biti operisan i radi se prelomu vilice. Nažalost on nam je bio veoma važna karika u ekipi, sada je sigurno da ga neće biti veći dio jesenjeg dijela šampionata. Što se tiče igre moram biti zadovoljan, jer smo pokazali da se možemo dobro nositi sa Dobojlija, koji su prošle godine bili prijatno iznenađenje među premijerligašima - naglasio je Đurić.

Premijerni meč

Prvi meč u novoj sezoni Premijer lige BiH fudbaleri Radnika odigraće u Gabeli, gdje će u subotu od 18.45 časova biti gosti kod GOŠK-a. Ujedno će ovo biti i premijerna utakmica u novom šampionatu.

- Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj duel koji će i za jednu i za drugu ekipu biti veoma važan, jer nas mnogi vide kao glavne kandidate za selidbu u nižu rang - naglasio je trener Radnika Velibor Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana