Fudbaleri danskog Norsjelanda priredili najveće iznenađenje

GS
Foto: Printscreen

Fudbaleri danskog Norsjelanda priredili su najveće iznenađenje u minuloj rundi Lige konferencija pobjedom nad Fenerbahčeom 6:1.

Na utakmici je zablistao kao nikad do sada švedski napadač Benjamin Nigren sa tri gola i to iz tri šuta ka mreži Dominik Livakovića.

Njegov učinak dodatno dobija na značaju kada se uzme u obzir da je ušao u igru na početku drugog poluvremena.

Od momenta kada je kročio na teren bio je bauk za odbranu turskog tima koji je do kraja pretrpio rezultatski brodolom na vještačkoj travi Norsjelandovog bunjišta.

Nigren je golove postigao u 55, 75. i 84. minutu, dakle za manje od pola sata sam je razmontirao Fenerbahče i postao zvijezda večeri evropskog fudbala.

Dancima, znamo svi, ovo nije prvi ovako ubjedljiv trijumf ove sezone. Navijači Partizana dobro pamte neprijatnih 0:5, a još gore i od crno-bijelih i od Fenerbahčea prošao je bugarski prvak Ludogorec koji je osjetio koliko je Norsjeland nezgodna ekipa.

Danci su potukli Bugare, takođe u grupi, rezultatom 7:1.

Junak ove priče Nigren u toj velikoj pobjedi dao je dva gola.

Zanimljivo je da su mu to bile i jedine dve utakmice na kojima je bio strijelac ali sasvim dovoljne da trenutno bude lider Lige Konferencija sa pet golova.

Drugo mjesto inače dijeli srpski fudbaler Aleksandar Čavrić (Slovan) sa golom manje od ubojitog Šveđanina.

Norsjeland je tek peti na tabeli danskog šampionata, obaveze u Evropi očito utiču na izdanja u domaćoj ligi gdje, trenutno, glavnu riječ vode Kopenhagen i Mitjiland koji su poravnati sa 33 boda, prenosi B92.

O kvalitetu danskog fudbala najbolje govore i rezultati Kopenhagena u Ligi šampiona, koji je u grupi sa Bajernom, Mančester junajtedom i Galatasarajem, drugi i ima velike šanse da se plasira u osminu finala najjačeg takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana