Fudbaleri Borca večeras od 20 časova igraju protiv Vojvodine

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca večeras od 20 časova igraju protiv Vojvodine

NOVI SAD - Fudbaleri Borca večeras od 20 časova na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu odigraće prijateljsku utakmicu protiv Vojvodine, a ovaj meč biće im generalna provjera pred prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, koji će 27. jula odigrati u Beču protiv Austrije.

Šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović naglasio je pred ovu utakmicu da će to biti prilika da se još jednom vidi koliko je ekipa dobro odradila pripreme. 

- Ovaj meč poslužiće nam da eventualno otklonimo i posljednje nedoumice u vezi sa sastavom, koji će za osam dana istrčati na “Đenerali arenu” u Beču. Iako utakmica nema takmičarski karakter sigurno će biti veoma borbena i dinamična, jer je i za Novosađane ovo posljednja provjera pred nastup na evropskoj sceni - naglasio je Marinović.

Sigurno da je stručni štab Banjalučana tokom pripremnog perioda imao veoma težak zadatak, jer je tu razliku od prošle sezone “crveno-plavi” dres zadužilo čak 12 novih fudbalera: Sebastijan Erera Kardona, Roslan Barski, Ranko Jokić, Nemanja Mihajlović, Maks Juraj Ćelić, Vasilije Terzić, Hoze Kortes, Damir Hrelja, Zoran Kvržić, Stefan Fićović, Slobodan Đekić i Milan Makarić.

- Riječ je o iskusnim igračima koji su se već prilagodili na novu sredinu, ali naravno da je najveći problem uigravanje ekipe. Nažalost u Novom Sadu neću imati priliku da vidim na djelu sve naše igrače. Na terenu neće biti Jove Lukića, koji je dobio udarac u rebra, odranije povrijeđenog Aleksandra Subića, kao ni Hrelje i Kulašina. Neće biti ni Makarića, koji će se ekipi tek priključiti - nastavio je Marinović.

Iskusni stručnjak je rekao da je stručni štab “crveno-plavih” detaljno analizirao igru Austrije, protiv koje će odigrati dvomeč na evropskoj sceni.

- Njihov možda i najveći kvalitet je kolektiv i germanska disciplina od koje ne odustaju dok traje utakmica. Sigurno da će nam najveća opasnost prijetiti od napadača Harisa Tabakovića, koji je prošle godine bio drugi strijelac austrijskog šampionata sa 17 pogodaka.

Ovaj 29-godišnji napadač zna da iskoristi svaku grešku rivala, tako da će nam jedan od glavnih zadataka biti da njega zaustavimo, ali naravno da on neće biti jedina opasnost - dodao je Marinović.

Odavno je poznato da su Vojvodina i Borac bratski klubovi i da navijačke grupe Novosađana i Banjalučana, “Firma” i “Vulturesi” imaju veoma čvrstu saradnju. Da je tako svjedoči i sajt Novosađana na kojem između ostalog stoji da će gost “lala” biti bratski Borac. Čelnici Vojvodine odlučili su da ulaz na stadion “Karađorđe” bude besplatan.

Ulaznice

Predsjednik Borca Milan Tegeltija istakao je da će navijači “crveno-plavih” ulaznice za prvi meč drugog kola kvalifikacijama za Ligu konferencija moći kupiti u Banjaluci.

- Za naše navijače koji namjeravaju da bodre klub na utakmici u Beču protiv Austrije biće obezbijeđeno 1.450 ulaznica u gostujućem sektoru. Od tog broja 700 karata moći će se kupiti u Banjaluci u organizaciji naših navijača, a ostatak u gostujućoj fan zoni u Beču, dok bi 700 karata trebalo da nam stigne u petak i prodaja će biti odmah organizovana, bez ikakvog odgađanja - naglasio je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana