Fudbaleri Borca sutra igraju prvi meč protiv KI Klaksvika

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca sutra igraju prvi meč protiv KI Klaksvika

BANjALUKA – Pred fudbalerima Borca sutra od 19 časova na stadionu "Tersfelur" u Toršaunu je novi evropski ispit ovog ljeta, u kojem će pu prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati kod šampiona Farskih Ostrva, Ki Klaksvika.

Iako su svi sa olakšanjem dočekali vijesti da su poslije eliminacije od PAOK-a u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Farani naredni rival, šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović poziva na oprez i naglasio je da se ne radi o nimalo naivnoj ekipi.

- Ne smijemo ni u jednom trenutku da potcijenimo ekipu sa Farskih ostrva, jer su prošle godine igrali u grupnoj fazi Lige konferencija, gdje mi želimo da se plasiramo ove sezone. Tamo su pružili zapažene partije, a prije toga su izbacili Ferencaroš. Osvojili su u grupi četiri boda i svim rivalima bili su veoma tvrd orah. Odlični su na prekidima, igraju dugim loptama. Igraju pomalo agresivno i veoma sui akktivni prema naprijed. Uz sve to teren je sa vještačkom travom, a temperatura sedam, osam stepeni. Zato moramo biti i te kako oprezni da bi došli do povoljnog rezultata – rekao je Žižović.

Strateg "crveno-plavih" je istakao da su ciljevi visoko postavljeni. 

- Pojačali smo sa tri nova igrača, a poslije posljednjeg treninga pred put vidjećemo, koja će dvojica putovati, jer toliko možemo novih imena da prijavimo kod UEFA u odnosu na prethodni meč. Sigurno je da će biti još novih imena na Gradskom stadionu, jer želimo da na svakoj poziciji imamo bar dva kvalitetna fudbalera. Standardne stalno dižemo, jer želimo da ova sezona bude za pamćenje, a izazova je mnogo. Sem Evrope, tu je Premijer liga, Kup BiH, Kup Srpske, Kup grada.... – nastavio je Žižović.

Pričao je i zdravstvenom biltenu.

- Jovo Lukić, koji je zamijenjen protiv PAOK-a u revanšu zbog povrede propustio je nekoliko treninga, ali sada radi normalno. Nije možda na 100 odsto spremnosti, međutim, sigurno će se naći među putnicima za Farska ostrva. Imamo još nekoliko manjih problema, ali vjerujem da će se svi planirani igrači naći u zapisniku – dodao je Žižović.

Jedno od pojačanja Borca ovog ljeta vezni fudbaler Dino Skorup premijerne nastupe u novom klubu zabilježio je u duelima protiv grčkog šampiona.

- Dobro smo se pripremili za ovaj meč u kojem je ulog veoma veliki. Rival je dobro analiziran i vjerujem da možemo do rezultata, koji će u revanšu ponovo napuniti stadion našim navijačima. Moje prve utakmice u dresu Borca nisu bile rezultatski uspješne, zato vjerujem da će sada biti mnogo bolje – istakao je Skorup.

Revanš utakmica između Borca i KI Klaksvika odigraće se  15. avgusta na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom od 21 čas, a već sutra će početi prodaja karata za ovaj meč. Cijene će biti nepromijenjene u u odnosu na duel protiv PAOK-a.

To znači da če se ulaznice za istočno tribinu prodavati po 20 maraka, za zapadnu sektor A i D po 30, a sektor B i C po 40 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana