Fudbaleri Borca putuju za Solun: Želimo što dužu evropsku priču

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca putuju za Solun: Želimo što dužu evropsku priču

BANjALUKA - Fudbaleri Borca, koji jutros putuju za Solun, gdje će sutra od 20.30 časova na stadionu “Tumba” igrati prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a žele da ovosezonska evropska priča traje što duže.

Nakon što su u prvom kolu poslije boljeg izvođenja penala eliminisali albanskog šampiona Egnatiju i tako obezbijedili još najmanje šest evropskih utakmica i najmanje plej-of za Ligu konferencije na Gradskom stadionu su odahnuli i sada imperativ prebacuju na stranu trofejnog grčkog kluba, koji je po predviđanima ljubitelja fudbala apsolutni favorit u ovom dvomeču.

- Nadam se da će ova evropska priča trajati što duže. Dvomeč sa PAOK-om je nagrada za cijelu prošlu sezonu, ali i za trijumf u dvomeču protiv Egnatije. Svima je jasno ko nam je naredni rival, a ono što nas jedino povezuje je da smo osnovani iste godine. Sam podatak da se radi o 15 puta skupljem timu od nas dovoljno govori da su apsolutni favoriti - naglasio je šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović.

Ipak strateg Banjalučana je istakao da niko igračima, upravi, stručnom štabu i njemu ne može da uskrati pravo na nadu da mogu eliminisati slavni klub.

- Pred duele sa Albancima smo bili pod velikim psihološkim pritiskom, ali se sve na kraju sve srećno završilo. Borac je poslije skoro punih 50 godina eliminisao nekog rivala na evropskoj sceni nakon dvomeča i to nam je dalo dodatnu snagu za predstojeće duele sa PAOK-om. Smatram da smo sada mi u blagoj psihološkoj prednosti, jer su Grci kao apsolutni favoriti pod većim pritiskom. Pokušaćemo u Solunu da odigramo utakmicu poslije koje ćemo imati rezultat koji nam daje pravo na nadu da u revanšu zajedno sa našim vjernim navijačima, koji će biti 12. igrač, možemo napraviti čudo i doći do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, čime bismo obezbijedili grupnu fazu Lige konferencije, što nam i jeste krajnji cilj ove sezone na međunarodnoj sceni. Naše je da se nadamo, borimo i damo sve od sebe, i to nam niko ne može oduzeti - nastavio je Žižović.

Posljednje pojačanje “crveno-plavih” naći će se među putnicima za Solun.

- On je prijavljen za drugo kolo i biće u konkurenciji za tim. Jedino ne možemo da računamo na povrijeđenog Aleksa Pihlera. Siguran sam da će svi koji izađu na teren pružiti maksimum da se sa što boljim rezultatom vrate u Banjaluku - dodao je Žižović.

Strijelac odlučujućeg penala u Elbasanu bio je mladi David Čavić, koji je rekao da će drugovi i on skupo prodati kožu u dvomeču sa Grcima.

- Protiv Egnatije smo svi disali kao jedan, međusobno se bodrili i tako davali jedni drugima dodatnu snagu i motiv. Tako će biti i ovog puta. Niko nam nema pravo oduzeti nadu i siguran sam da ništa nije nemoguće. Naši navijači su nas sjajno bodrili u prvom meču protiv Egnatije, bilo ih je nekolicina i u Albaniji. Vjerujem da će ih biti i u Solunu, a pogotovo u revanšu na Gradskom stadionu. Moramo igrati ne samo za sebe, već i za njih, kao i za sve pristalice borca i ljubitelje fudbala u Republici Srpskoj - rekao je Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana