Fudbaleri Borca počinju operaciju “Evropa”

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca počinju operaciju “Evropa”

BANjALUKA - Fudbaleri Borca jutros putuju za Sloveniju, gdje će se u termama Zreče sve do 28. juna pripremati za sva iskušenja koja ih očekuju u predstojećoj sezoni.

Nedavno imenovani šef stručnog šta Mladen Žižović na put će povesti 22 igrača i tri golmana, ali se očekuje da se tokom rada u Sloveniji ekipi priključi još nekoliko pojačanja.

- Neposredno pred polazak znaćemo ko će se naći u autobusu, jer trenutno imamo nekoliko rovitih fudbalera koji će nam se priključiti nekoliko dana kasnije. U ovom trenutku želja nam je da što prije kompletiramo ekipu, da bi se što bolje zajedno uigrali, a pripremili za sva iskušenja koja nas očekuju - naglasio je Žižović.

Prvo iskušenje Banjalučane očekuje veoma brzo, jer će se prvi mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igrati 9. i 10. jula, a revanši su na programu sedam dana kasnije. Ko će biti protivnik “crveno-plavih” znaće se sutra poslije žrijeba u Nionu.

- Praktično u Sloveniji počinju pripreme za operaciju “Evropa”. Teško je reći u ovom trenutku ko bi nam najviše odgovarao, ali je jasno da na međunarodnoj sceni nema lakih protivnika. Zato moramo da se što bolje pripremimo za taj dvomeč - kategoričan je Žižović, koji je na klupu Borca sjeo 11. juna.

Još uvijek se privikava na ekipu, ali i ona na njega i smatra da će do potpunog upoznavanja doći za vrijeme ovih priprema u Sloveniji.

- Tada provodimo mnogo više vremena zajedno i to je idealna prilika da svako o svakom sazna nešto više. Ono što je najbitnije jeste to da će nam po prognozama vremenske prilike ići naruku i da bi trebalo da uradimo sve što smo planirali - nastavio je Žižović.

Banjalučani bi trebalo da odigraju tri utakmice na pripremama, a još je neizvjestan posljednji rival.

- Odavno se zna da već 19. juna igramo protiv slovenačkog Celja, a da će nam rival pet dana kasnije biti rumunska UTA Arad. Posljednji meč planiran je za 27. jun i tad bi trebalo da se sastanemo sa beogradskim Partizanom, ali to još nije zvanično potvrđeno. Čim sutra saznamo ime rivala na evropskoj sceni počećemo sa dogovaranjem generalke pred Evropu, koju ćemo imati 3. jula. U opticaju već imamo nekoliko potencijalnih rivala, a sa kim ćemo se sastati zavisi i od toga da li ćemo u prvoj utakmici na međunarodnoj sceni biti domaćin ili gosti – dodao je Žižović.

Pojačanja

Novi članovi Borca do sada su postali Jurah Kristofer Aleksander Karolina, Mateja Stašević, Luka Misimović i golman Nikola Milićević.

- Bilo je dosta odlazaka sa Gradskog stadiona i sigurno da se moramo još pojačati, jer nas očekuju iskušenja u Evropi, Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske. Zbog toga smo planirali da se pojačamo sa još pet novajlija, a njihov dolazak u naše redove očekujemo tokom priprema u Sloveniji - rekao je kormilar Borca Mladen Žižović.

Saradnju na godinu dana sa Borcem produžio je i iskusni Stojan Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana