Fudbaleri Borca od 20 časova dočekuju Slogu: Bićemo još bolji nego protiv Igmana

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca od 20 časova dočekuju Slogu: Bićemo još bolji nego protiv Igmana

BANjALUKA/DOBOJ – U redovima Borca od premijernog susreta petog kola Premijer lige, u kojem će večeras od 20 časova ugostiti dobojsku Slogu, očekuju mnogo i nadaju se drugoj uzastopnoj pobjedi.

Poslije pobjede nad Igmanom od 4:1 atmosfera u ekipi se znatno popravila, a još je bolja otkako se saznalo da će Banjalučani zbog zamjene domaćinstva ugostiti Slogu i tako imati priliku da upišu nove bodove. Naime, dva kluba su se dogovorila da se ovaj susret ne igra na stadionu “Luke” u Doboju već u Banjaluci zbog tehničkih razloga.

- Moramo biti oprezni protiv Dobojlija, jer je riječ o atipičnoj ekipi za naše uslove. Imaju veliki broj visokih igrača što je njihova velika prednost prilikom prekida. Nadam se da ćemo u duelu s njima biti još bolji nego protiv Igmana. Želimo nastaviti niz dobrih igara i rezultata. Zadatak je isti kao protiv Konjičana i uvijek težimo pobjedi. Postavljeni su ciljevi pred nas koje ćemo ostvariti samo kroz pobjede - rekao je Marinović.

Iskusni stručnjak osvrnuo se i na sječu trenera, koja je uobičajena za Premijer ligu BiH. Naime, Sarajevo i Velež već su odlučili da promijene šefove stručnog štaba iako je prvenstvo praktično tek počelo.

- Kod nas je to tako, svi smo mi pod pritiskom, a trener je uvijek taj koji prvi ode. Tako je i u okruženju, svima je potrebno vrijeme kojeg nema mnogo, očekuje se rezultat. Gledamo svi da budemo što bolji - dodao je Marinović.

Novajlija u redovima “crveno-plavih” golman Milan Mijatović očekuje težak i zahtjevan meč, ali ne sumnja u dobru igru i pozitivan rezultat.

- Sloga je fizički dominantna ekipa, ali važno je da smo mi u dobrom momentu. Ukoliko pristup bude kao u prošlom kolu, sigurno je da ćemo doći do pobjede. Meč protiv Igmana treba da nam bude putokaz kako treba da igramo – naglasio je Mijatović, koji je dodao da se odlično snašao u Banjaluci i da su utisci za sada sjajni.

Stručni štab Borca za ovaj duel ne može da računa na Ranka Jokića, Envera Kulašina i Nikolu Ćetkovića.

Šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić svaki meč protiv Borca emotivno doživljava, jer je to klub u kojem je bio igrač, direktor, a ekipu je sa klupe vodio u 109 utakmica. Uz sve to sa Banjalučanima je osvojio titulu 2011. godine, a deset godina kasnije kada su “crveno-plavi” drugi put bili šampioni na kormilu je bio prvih 19 kola.

- Svaka utakmica protiv Borca za mene je nešto posebno, jer sam u tom klubu ostavio dobar dio svog života, ali u profesionalizmu nema baš puno mjesta za sentimentalnost. Ovaj meč dočekujem u veoma teškoj situaciji, ali sigurno je da ćemo odigrati najbolje što možemo – naglasio je Jagodić.

Zbog tri žuta kartona u ekipi neće biti Srđana Grabeža, Nikola Dujaković tek je počeo trenirati sa ekipom, Milan Milanović osjeća bol u koljenu, rovit je Siniša Dujaković, a zbog privatnih obaveza Dejan Vidić je propustio nekoliko treninga.

- Teško je za očekivati da će neko od njih biti u ekipi, a uz sve to Zoran Karać igra utakmice pod bolovima. Međutim, imamo širok roster i biće ovo prilika da razigramo još neke igrače. Jasno je da ekipa nije u krizi igre, već rezultata, ali u ovakvoj situaciji teško će to biti popraviti ­na Gradskom stadionu. Ipak, nema predaje – dodao je Jagodić.

U ostalim susretima petog kola Premijer lige BiH sastaju se: subota: Igman – Posušje (17 časova), Željezničar – Tuzla siti (20.45), nedjelja: Široki Brijeg – GOŠK (19.30), Zrinjski – Zvijezda 09 (19.45), ponedjeljak: Sarajevo – Velež (21 čas).

Premijer liga

1. Š. Brijeg         3        2        1        0        4:2     7

2. Sarajevo 3        2        0        1        6:3     6

3. Igman     3        2        0        1        6:7     6

4. Velež     3        1        2        0        6:1     5

5. GOŠK    4        1        1        2        4:7     4

6. Zrinjski 1        1        0        0        3:1     3

7. Tuzla siti        3        1        0        2        5:4     3

8. Borac     2        1        0        1        4:3     3

9. Željezničar    2        1        0        1        2:1     3

10. Sloga (D)        3        1        0        2        2:3     3

11. Posušje         3        1        0        2        2:5     3

12. Zvijezda 09     4        1        0        3        4:11   3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana