Fudbaleri Borca iz Kozarske Dubice vrijedno treniraju: Drvenica čeka Kolumbijce

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca iz Kozarske Dubice vrijedno treniraju: Drvenica čeka Kolumbijce

KOZARSKA DUBICA - Povratnik u prvoligaško društvo Borac sa pripremama je počeo 5. jula, a prema riječima šefa stručnog štaba tima iz Kozarske Dubice Rade Drvenice uvodne dvije sedmice protekle su u najboljem redu.

Iako su temperature ovih dana u cijeloj Republici Srpskoj daleko više od prosjeka fudbalerima ne smeta ni pravi toplotni talas da ispunjavaju sve ono što od njih traži stručni štab.

- Zaista je ovih dana pakleno biti na otvorenom, a kamoli trenirati. Međutim, fudbaleri sve to stoički podnose i na tome im treba odati priznanje. Svi su svjesni da se moramo dobro pripremiti za sezonu u kojoj nas očekuje puno iskušenja - naglasio je Drvenica.

Prošli put su Dubičani u eliti igrali dvije sezone, a sada žele da to bude znatno duže.

- Na sreću uspjeli smo se ekspresno vratiti i sada imamo znatno više iskustva nego ranije. Naš jedini cilj u novoj sezoni neće biti samo opstanak, već da ekipa ostvari što bolji plasman. Smatram da je realnost da budemo plasirani negdje do 10. mjesta - nastavio je Drvenica.

Ovaj mladi stručnjak na prozivci je imao 23 fudbalera, kojima se priključilo nekoliko novajlija.

- Dres Borca u ovom prelaznom roku zadužili su: Vlado Koprivica (Sloboda, Mrkonjić Grad), golman Arsenije Matijaš (Krupa), Aleksandar Malbašić (Kozara), Dejan Glišić (Kozara) i Kolumbijac Huan Kamiljo Moskijera. Tu je još nekoliko igrača na probi. U narednim danima trebalo bi da na stadion “Đolovi” dođu još tri fudbalera iz Južne Amerike i tako bismo kompletirali naše redove - rekao je Drvenica.

U ovom prelaznom roku redove Dubičana napustila su trojica fudbalera.

- Sa nama više nisu Nikola Zec, Slobodan Pejičić i Goran Burazor, koji će pokušati da se nametnu u drugim sredinama. Bitno je da su osim Kolumbijaca, koji su za nas nastupali i prošle sezone i još novajlija iz te zemlje, svi ostali igrači uglavnom ponikli u našem klubu ili su iz okolnih mjesta. Naša orijentacija i u budućnost biće da se oslanjamo na mlade fudbalere, koji su ponikli u našim omladinskim selekcijama - izjavio je Drvenica.

Za 22. jul zakazana je kontrolna utakmica protiv Željezničar Sport tima.

- Tri dana kasnije igraćemo protiv Moslavine u Kutini, za 29. jul je zakazan duel protiv Rudara iz Kamengrada, a 5. avgusta imamo generalnu provjeru protiv Tekstilca u Derventi - dodao je Drvenica.

Kozara

Fudbaleri Borca u dosadašnjem toku priprema odigrali su jednu kontrolnu utakmicu u kojoj se poraženi od Kozare iz Gradiške sa 0:2.

- Na ovom susretu igrale su praktično dvije ekipe po jedno poluvrijeme i u oba smo primili po jedan pogodak. Rezultat je bio u drugom planu, a najvažnije je da su se igrači dobro istrčali i da je susret protekao bez povreda - naglasio je šef stručnog štaba Borca Rade Drvenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana