Fudbaleri Borca danas putuju u Albaniju: Spremni za sva iskušenja u Elbasanu

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca danas putuju u Albaniju: Spremni za sva iskušenja u Elbasanu

BANjALUKA - Fudbaleri Borca danas putuju u Albaniju, gdje će sutra od 21 čas u Elbasanu igrati revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvaka ove zemlje Egnatije.

Iako su svjesni da će biti na velikom iskušenju da sačuvaju prednost iz prvog meča odigranog na Gradskom stadionu u Banjaluci, kada su slavili sa 1:0, u taboru Banjalučana vlada odlična atmosfera.

- Svi smo svjesni koliko klubu, svima nama koji smo u Borcu, ali i cijeloj Banjaluci i Republici Srpskoj znači ova utakmica i koliki je u njoj ulog. I Albanci slično razmišljaju. Svjesni smo i mi i oni da prolaz u drugo kolo donosi siguran plej-of za Ligu konferencije i naravno da nam je u mislima prolaz u narednu rundu takmičenja - naglasio je šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović.

Strateg “crveno-plavih” je istakao da je igra Egnatije dobro izanalizirana i da sa te strane ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja.

- Spremni smo za sva iskušenja koja nas očekuju u Elbasanu. I na našem stadionu se vidjelo da naš protivnik igra veoma agresivno, što su pokazali i brojni kartoni koje se zaradili na tom meču. Dobili su i dva crvena kartona i sigurno je da će Arbin Zejnulai i Edison Ndreka nedostajati u revanšu. Međutim, imaju širok roster i to ne bi trebalo da se baš puno osjeti na njihovoj igri. Očekujem da budu agresivni i u revanšu, ali i da će takav način igre biti ponovo adekvatno sankcionisan - nastavio je Žižović.

Banjalučani pred revanš susret nemaju nekih većih kadrovskih problema.

- Slovenac Aleks Pihler propustio je nekoliko treninga zbog povrede, ali vjerujem da će i on biti u kombinaciji. Ostali su svi u stroju i sa nestrpljenjem očekuju početak ovog za nas veoma važnog susreta - dodao je Žižović.

Minimalnu prednost Borcu u prvom duelu donio je Damir Hrelja, koji je mrežu Egnatije pogodio u šestom minutu sudijske nadoknade u drugom poluvremenu.

- Znamo da ćemo biti na velikom ispitu i svjesni smo važnosti ove utakmice. Dobro smo se pripremali za ovaj susret, protivnik je dobro snimljen i vjerujem da možemo i revanšu da se ravnopravno nosimo s njima. Imamo minimalnu prednost, koja je u ovakvim dvomečima od velike važnosti, i pružićemo maksimum da je zadržimo i tako se plasiramo u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što bi bio stvarno veliki uspjeh - rekao je Hrelja.

Italijani na centru

Revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Egnatije i Borca, koji se igra sutra od 21 čas u Elbasanu, sudiće arbitri iz Italije. Glavni sudija je Fabio Mareska, pomoćnici Đorđo Pereti i Davide Moro, a četvrti arbitar Ermano Felisijani. U VAR sobi biće Danijele Šifi i Danijele Paterna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana