Fudbaleri Borca danas počinju sa pripremama: Zalet za Evropu

D.P.
Fudbaleri Borca danas počinju sa pripremama: Zalet za Evropu

BANjALUKA - Fudbaleri prvaka BiH, Borca poslije nešto od dvije sedmice odmora danas u 10 časova poćinju sa radom. Tada će stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem obaviti prozivku za narednu sezonu u kojoj Banjalučani žele da odbrane titulu, ali i naprave iskorak na međunarodnoj sceni.

- Poslije uvodnih testiranja i ljekarskih pregleda planirano je da već 17. juna otputujemo za Sloveniju, tačnije za Zreče, gdje ćemo ostati do 28. i za to vrijeme ćemo odigrati tri kontrolna susreta - naglasio je Marinović.

Biće to zalet Banjalučana za izazove na evropskoj sceni, a kao što je poznato “crveno-plavi” će biti nosioci u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ime protivnika saznaće 18. juna, a prve mečeve igraju 9. i 10. jula, dok su revanš susreti sedam dana kasnije.

- Do prve evropske utakmice i nema toliko puno vremena, tako da nas očekuje naporan rad u narednih nešto manje od mjesec dana. Vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti sve što je planirano za ovaj period - dodao je Marinović.

Još nije poznato ko će sve od igrača iz šampionske sezone i u narednom prvenstvu nositi dres Banjalučana, ali je jasno da je spisak igrača, kojima je već istekao ugovor ili će isteći krajem juna, podugačak. Za sada je jedino sigurno da se Milan Makarić, koji je za Borac igrao kao pozajmljeni igrač Alborga, vratio u Dansku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana