Fudbaler Luka Kulenović predstavljen u češkom Slovanu: Željan sam dokazivanja

Darko Dragičević
Fudbaler Luka Kulenović predstavljen u češkom Slovanu: Željan sam dokazivanja

LIBEREC - Napadač Luka Kulenović i zvanično je postao novi član Slovan Libereca. Bivši centarfor dobojske Sloge tako se opet otisnuo u inostranstvo, a već ima iskustvo jer je igrao u susjednoj Slovačkoj za Trenčin.

Kulenović je trebalo da pojača Liberec u zimskom prelaznom roku, ali se tada ispriječila povreda. Ipak, za njega je najvažnije da je ona sada prošlost.

- Dobra konkurencija može samo da motiviše sve nas da budemo što bolji. Najvažnije mi da se dokažem stručnom štabu, navijačima. Znam šta me očekuje. Svjestan sam da će mi pripreme pred sezonu biti veoma važne.

Znam da je trenerski tim ovdje veoma dobar i radujem se međusobnoj saradnji. Biće zabavno, vjerujem u sebe i željan sam dokazivanja - poručio je Kulenović.

Jasno je ovom fudbaleru šta ga očekuje u narednom periodu.

- Visok sam i fizički odlično pripremljen, što mislim da je potrebno za ligu. Nisam spor, ali odrastao sam igrajući razne takmičke sisteme tako da nemam problema. Vjerujem da mogu pomoći ekipi na kojoj god poziciji da dobijem šansu. U stanju sam da se prilagodim.

Definitivno bih kao svoje glavne prednosti opisao igru glavom, skok igru, mada ni tehnički nisam loš, ako uzmem u obzir visinu. Timski sam igrač - jasan je Kulenović.

Njegov prvi cilj je da se izbori za mjesto u timu.

- Od svakog napadača se očekuje da postiže golove pa ni ja nisam drugačiji. Želim da ih postižem što više. Ne bih da govorim konkretan broj, ali lični ciljevi se poklapaju sa timskim. Da se borimo za Evropu i da dam svoj doprinos. Pri tome naravno neće biti problem ni da budem drugi napadač, ulazim s klupe, jednostavno svjestan sam šta me očekuje i želim da pomognem timu. Takođe sam svjestan da će prva sezona biti nešto teža zbog adaptacije. Ali vjerujem da mogu izvući maksimum i pokazati trenerima i navijačima da nisu pogriješili sa mnom - ističe Luka.

Zadovoljan sezonom

Napadač je istakao da je njegova najbolja sezona bila u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Moja najbolja sezona, statistički, bila je prije nekoliko godina u Prvoj ligi Republike Srpske. Postigao sam 13 golova i imao 13 asistencija. Ali mislim da sam prošle sezone, pogotovo prije povrede odigrao najbolje. Postigao sam pet golova i imao tri asistencije. Nažalost, povreda je pokvarila drugi dio. Ipak, vratio sam se u finišu i pomogao timu da izbori opstanak. Sad sam pun samopouzdanja - rekao je Kulenović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana