Fudbaler Laktaša nastup u španskoj Gvadalahari dugo će pamtiti

Darko Pašagić
Fudbaler Laktaša nastup u španskoj Gvadalahari dugo će pamtiti

LAKTAŠI – Fudbaler Laktaša Stefan Milojević koji je kao član španske ekipe CDS Uelva osvojio Ligu šampiona u futsalu za gluve na turniru održanom u Gvadalahari, za “Glas Srpske” je naglasio da će ovo takmičenje pamtiti cijelog života.

Njegova ekipa poslije šest pobjeda u finalnom okršaju savladala je izraelski Ašod Delfins sa 3:2. Prije toga su u grupi A pobijedili predstavnika Srbije Nišavu iz Niša sa 5:0, češki Brno sa 4:0, francuski Aras sa 11:0 i njemački Dizeldorf sa 3:0, potom u četvrtfinalu španski Kasteljon Asorkas sa 8:1 i u polufinalu italijanski Real e Non Solo sa 4:2.

- Presrećan sam što sam imao čast da nastupam za ekipu koja je sigurno jedna od najboljih na svijetu. Bilo je ovo nezaboravno iskustvo kojeg ću se uvijek rado sjećati. Na ovom završnom turniru nastupilo je 20 sastava iz cijele Evrope koji su bili podijeljeni u četiri grupe po pet timova, a po prva dva su obezbijedila plasman u četvrtfinale. Cjelokupan turnir je trajao šest dana, od 5. do 10. februara, i mogu da kažem da je bilo dosta naporno – naglasio je Milojević.

Po njegovim riječima ovogodišnje izdanje “Deaf Champion League” DCL (Liga šampiona za gluve) u potpunosti je ispunilo očekivanja i još jednom se pokazalo kao pun pogodak.

- Bilo je ovo 10. izdanje Lige šampiona za gluve i do sada je nastupao najveći broj učesnika. Kada se zna da u svijetu nema baš puno gluvih i nagluvih osoba onda cifra od 20 ekipa nikako nije za potcjenjivanje. Ono što posebno raduje da je turnir bio veoma posjećen, naročito sama završnica od četvrtfinala do finala, kada je dvorana u Gvadalahari bila pretijesna da primi sve one koji su željeli da gledaju veoma zanimljive okršaje – nastavio je Milojević.

CDS Uelva je još jednom potvrdio dominaciju i po šesti put postao šampion Starog kontinenta.

- Kada sam dobio poziv da nastupam za njih na ovoj smotri, nisam se ni trenutka dvoumio. Za mene su saznali još ranije kada sam igrao za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu u Italiji, koje je posmatrao i trener Uelve i bio je zadovoljan mojim igrama. Zanimljivo je da je pored mene bilo još stranaca u ekipi. Igrala su dva Rusa, jedan Argentinac i jedan Marokanac. Za ovu ekipu između ostalih nastupaju futsaleri koji su osvajali svjetsko prvenstvo, zlatne medalje na paraolimpijskim igrama..., tako da je veoma jaka konkurencija i nije se baš lako izboriti za minutažu. Međutim, igranje sa ovim vrhunskim majstorima futsala je san svakog igrača i ponosam sam što sam bio dio kolektiva koji je postao šampion Evrope. Sa pet golova koje sam postigao ni moj učinak nije bio zanemarljiv – rekao je Milojević, koji je četiri puta zatresao mrežu Arasa i jednom Kasteljon Asorkasa.

Zahvalan je i svom matičnom klubu Laktaši koji mu nije pravio problem da otputuje za Gvadalaharu i nastupi na ovoj smotri.

- Prije svega treneru Miljanu Bajiću što mi je dao dozvolu da idem, ali je i vjerovao u mene. Nadam se da sam mu se medaljom i osvojenim peharom bar malo odužio. Sada mi ostaje da se što bolje koncentrišem na pripreme i da se izborim za startno mjesto u postavi Laktaša – dodao je Milojević.

Prva liga

Pripreme fudbalera Laktaša za drugi dio prvenstva su u punom jeku, a igrač ovog kluba Stefan Milojević smatra da će njegov tim biti jedan od najozbiljnijih kandidata za prvo mjesto.

- I u prvom dijelu sezone smo pokazali da imamo ekipu za velike domete i ne vidim razloga da tako ne bude i u nastavku prvenstva. Čini mi se da ćemo sa igračima koji su u naše redove došli u zimskom prelaznom roku biti još jači nego jesenas, što

nam daje za pravo da se nadamo tituli i dugo čekanom povratku u premijerligaško društvo - naglasio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana