Fudbaler Krupe Ajdin Redžić po mišljenju mnogih najbolji igrač Prve lige Srpske: Nagrada za sav trud i odricanje

Darko Pašagić
Fudbaler Krupe Ajdin Redžić po mišljenju mnogih najbolji igrač Prve lige Srpske: Nagrada za sav trud i odricanje

BANjALUKA - Vezni igrač aktuelnog šampiona Republike Srpske Krupe Ajdin Redžić po ocjenama mnogih bio je najbolji fudbaler Prve lige u prošloj sezoni.

Neumorna radilica tima iz kanjona Tijesno dres Krupe u proteklom prvenstvu nosio je na sve 34 utakmice i na terenu proveo 2.890 minuta uz dva postignuta gola.

- Iza mene je bilo nekoliko veoma turbulentnih sezona, u kojima sam bio praktično van fudbala, ali je sada ovo priznanje veliki stimulans, ali i potvrda da se trud i odricanje uvijek isplate i budu nagrađeni - naglasio je Redžić u razgovoru za "Glas Srpske".

U Krupu je došao još 2015. godine da bi narednu sezonu proveo u Borcu, a potom se vratio u kanjon Tijesno, gdje je praktično nezamjenjiva karika. U sezoni 2021/22. nosio je dres tadašnjeg premijerligaša Rudar Prijedora da bi se ponovo vratio u Krupu.

- I kada bih ponovo birao put izabrao bih ovaj, jer dolazak u Krupu se pokazao kao pravi potez. To je klub koji je kao jedna velika porodica, u kojem su svi uvijek dobrodošli i koji sve što obeća igračima to i ispuni - nastavio je Redžić.

Lijepe vijesti donose vam Addiko Banka Banja Luka i Glas Srpske

To se na najbolji način pokazalo i u teškim vremenima za ovog 26-godišnjaka rođenog u Bihaću.

- U avgustu 2017. godine na susretu protiv Rudar Prijedora zadobio sam frakturu metatarzalne kosti i zbog te povrede pauzirao godinu dana. Taman kada sam se vratio na teren ponovo sam obnovio istu povredu i opet pauza od pet mjeseci. Tako još jednom. I kada sam konačno zaigrao morao sam na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata. Tako da sam praktično izgubio tri sezone. Za svo to vrijeme ljudi iz Krupe su bili uz mene. Ispoštovali su sve ono što je bilo dogovoreno u ugovoru, pomagali mi u liječenju i na kraju bili strpljivi da se vratim ponovo na teren. Taj njih odnos prema igraču je za svaku pohvalu - istakao je Redžić.

A prije povrede ovaj tada 21-godišnjak je već bilježio nastupe i u mlađim reprezentativnim selekcijama BiH (pet utakmica za U-19 reprezentaciju i devet za U-21). Uz sve to tada je na adresu Krupe stigla i ponuda za Redžića iz francuskog Dižona.

- Gledao sam tu ponudu na stolu, maštao o francuskoj eliti, ali eto nije se mi se dalo da to i ostvarim. Povreda je bila jača. Sada je sve to iza mene i na prošlost ne želim da se osvrćem. Držim se one narodne: "Što to ne ubije to te ojača". A mene su te tri turbulentne godine i više nego ojačale. Sada samo gledam naprijed i u budućnost sa željom da me povrede mimoiđu - dodao je Redžić.

Licenca

U Krupi se i dalje nadaju da će u narednoj sezoni biti premijerligaši, a sve zavisi od Drugostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH, koja bi trebalo da se sastane u prvoj polovini naredne sedmice.

- Vjerujem da ćemo dobiti zeleno svjetlo, a to bi najvjerovatnije i značilo moj ostanak u Krupi, jer se ovdje osjećam kao kod kuće. Ukoliko odluka bude drugačija, to bi značilo i moj odlazak iz kanjona Tijesno bar u Premijer ligu, a možda i negdje dalje, mada je to manje realno - naglasio je Redžić, kome ugovor sa Krupom ističe 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana