Fudbaler iz Foče napušta Italiju: Krunić jača balkanski klan

G.S.
Fudbaler iz Foče napušta Italiju: Krunić jača balkanski klan

MILANO - Saga "Rade Krunić" je blizu kraja! Nakon što je dosadašnji fudbaler Milana odstranjen iz ekipe, bilo je jasno da će doći do rastanka sa italijanskim timom.

Krunić nije trenirao sa ekipom jer je želio da pronađe novi angažman. Na kraju će, prema navodima italijanskih medija, preći u turski Fenerbahče.

Turski gigant zagrizao je u namjeri da dovede nekadašnjeg fudbalera Borca iz Čačka i Donjeg Srema, ali su pregovori potrajali duže nego što je bilo očekivano.

Kako navode mediji iz Italije, klub iz Istanbula na kraju je povećao ponudu i tako prevazišao posljednju prepreku u realizaciji Krunićevog prelaska, te će gigant sa San Sira za slobodu reprezentativca BiH inkasirati 5.000.000 evra uz bonuse. Fenerbahče je prvo ponudio 3.000.000 evra za veznog fudbalera, što nije zadovoljilo uslove čelnika Milana. Krunić je dovođen u vezu sa Laciom, Zenitom, Lionom i moskovskim Spartakom, dok se govorilo i o interesovanju Al Šababa iz Saudijske Arabije. Na kraju su ipak sve strane postigle dogovor kojim su svi zadovoljni.

Fudbaler iz Foče nastaviće karijeru u turskom vicešampionu. Fenerbahče će tako proširiti balkansku koloniju koju već čine Dušan Tadić, Edin Džeko, Dominik Livaković i Miha Zajc.

Informaciju medija potvrdio je i izvršni direktor Milana Đorđo Furlani.

- Sve bi trebalo da bude završeno uskoro. Želim Radetu sve najbolje u Fenerbahčeu - rekao je čelnik "rosonera", a i trener Stefano Pioli je indirektno potvrdio transfer na pres-konferenciji nakon Kupa Italije.

Krunić je u Milan došao na mala vrata, kao prvo pojačanje u direktorskom mandatu Paola Maldinija i Zvonimira Bobana, a za tri i po godine je stekao reputaciju pouzdanog igrača. Igrao je za Milan od 2019. godine, kada je došao iz Empolija. "Rosoneri" su ga platili osam miliona evra i u njihovom dresu nastupio je 139 puta, postigao tri gola, od čega jedan u Ligi šampiona protiv RB Salcburga, a dodao je tom učinku i šest asistencija.

Ispali u Kupu Italije

Kup Italije je bio jedina šansa Milana za trofej ove sezone. Međutim, Atalanta je eliminisala "rosonere". Milan je poveo golom Leaa u 45. minutu da bi Ten Kopmejners sa dva gola donio preokret i odveo svoj ti­m u narednu rundu, gdje ga očekuje duel protiv Fjorentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana