Fudbaler iz Angole novi igrač Crvene zvezde

Tanjug
Fudbaler iz Angole novi igrač Crvene zvezde

BEOGRAD - Fudbaler iz Angole Felisio Milson novi je igrač Crvene zvezde, saopštio je šampion Srbije.

Crvena zvezda sa zadovoljstvom obavještava zvezdašku javnost da je novi fudbaler našeg kluba krilni napadač - Felisio Milson, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 27, navedeno je u objavi na sajtu Zvezde.

-Za sad imam utisak da je sve kako treba, lijepo sam dočekan, uzbuđen sam i jedva čekam da sve počne. Dobio sam dosta poruka od Zvezdinih navijača. Zaista mi se sviđa stadion. Najvažnije mi je da pomognem timu, ali uvuhek sam srećan kad na terenu mogu da driblam i igram jedan na jedan, to me ispunjava. Radiću kako bih pomogao ekipi što više mogu. Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica, ali je „vječiti derbi“ poseban - rekao je Milson na predstavljanju, a prenosi klupski sajt.

Krilni napadač, koji je prethodne sezone za Makabi iz Tel Aviva odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima i postigao sedam golova uz 13 asistencija nosiće u Zvezdi broj 37.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela istakao je da će Milson donijeti dodatni kvalitet ekipi Vladana Milojevića.

-Veoma sam zadovoljan što smo potpisali igrača koji nam dolazi iz Makabija. Pratili smo ga dugo, čitavu prošlu sezonu. Odigrao je na visokom nivou, postigao sedam golova i zabeležio 13 asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača, kako Makabija, tako i cele izraelske lige. To je igrač kog smo tražili, profil fudbalera koji će mnogo značiti našoj ekipi. Verujem da će se u Crvenoj zvezdi dobro snaći i odigrati i bolje od onoga što je prikazao u Makabiju -  rekao je Mrkela.

Govorio je Mrkela i o igračkim karakteristikama novog fudbalera Crvene zvezde.

-Tražili smo brzog igrača, fudbalera koji može da napadne prostor, Milson je takav igrač. Snalazi se dobro i na malom prostoru, a ima odličnu brzinu, koja će doprineti „ubojitosti“ našeg tima - dodao je Mrkela.

Nije krio da je upravo Milson pojačanje za Ligu šampiona.

-Doveden je upravo zbog toga i zbog domaćeg prvenstva i Evrope, igrač je koji može i na jednom i na drugom planu da nam donese dodatni kvalitet - zaključio je Mrkela.

Milson je rođen 12. oktobra 1999. godine u Luandi, glavnom gradu Angole.              

Fudbalski put je gradio van domovine, u Portugaliji, da bi ga potom nastavio u Rusiji i Turskoj, a u potpunosti se dokazao noseći dres Makabi Tel Aviva.

Bio je jedan od najboljih fudbalera u prvenstvu Izraela, a ujedno je i reprezentativac Angole za koju je dao jedan gol na devet utakmica od debija 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana