Fudbaler Ajdin Redžić ostvario prvi inostrani angažman

Darko Dragičević
Fudbaler Ajdin Redžić ostvario prvi inostrani angažman

TRIPOLI - Bivši fudbaler Krupe, Borca i Sloge Ajdin Redžić prvi inostrani angažman imaće u Grčkoj. Njegov novi klub je Asteras Tripoli s kojim je potpisao ugovor i za njega će ovo biti veliki izazov.

Grčki tim je prošlu sezonu završio na sedmoj poziciji, a sad planira dodatni iskorak. Naime, prvih šest ekipa nastavljaju takmičenje u Ligi za šampiona,  te se bore za izlazak u  Evropu.

- Prvi utisci o klubu su sjajni. Odlično je organizovan, izuzetno jaka liga, znatno bolja od prvenstva BiH, tako da će mi to biti veliki izazov. Sigurno je da sam želio da napravim dobar inostrani angažman i napokon sam to dočekao - istakao je Redžić.

Vezni fudbaler će na startu imati olakšavajuću okolnost jer su treneri u ovom klubu naši stručnjaci Milan Rastavac i Vladimir Ilić s kojim  je već sarađivao.

- Sigurno da je to činjenica koja će mi u startu olakšati privikavanje jer ću tačno znati šta treneri žele od mene. Neće biti jezičke barijere, a sve je sad na meni. Prvi cilj mi je da opravdam očekivanja i da se borim za svoje mjesto u timu. Prvenstvo Grčke je veoma kvalitetno, ima nekoliko sjajnih ekipa, a Asteras želi dodatno da napreduje. Zato mi je veoma važno da se što bolje spremim i prikažem u najboljem svjetlu - dodao je sjajni vezista.

Redžić tokom karijere nije imao puno sreće. U momentima kada je bio mladi reprezentativac BiH i igrao sezonu karijere, desila se povreda, zatim je imao još dvije, ali ništa ga nije spriječilo. Uvijek se vraćao još jači i uspijevao da se vrati u formu.

- Od početka sam vjerovao u sebe. U Rudar Prijedoru sam sa 15 godina dobio šansu da uđem u prvi tim i to sam iskoristio. Zatim sam uspio da se nametnem u Borcu pa sam prešao u Krupu. Moram da zahvalim porodici Ilić koja mi je pružila najveću podršku u karijeri. Imao sam nesreću da doživim povrede koje su me sigurno omele da napravim još bolju karijeru. U momentima kad sam bio mladi reprezentativac BiH i imao inostrane ponude, doživio sam povredu, ali se nisam predavao. Nastavio sam da radim i, evo, napokon se sve isplatilo. Ostvario sam toliko željeni inostrani angažman i sad je sve na  meni. Vjerujem da mogu da se dokažem i na  višem  nivou - dodao je Redžić.

Sloga

Redžić ističe da je dobojski klub imao odličnu sezonu.

- Kad se podvuče crta, možemo da budemo zadovoljni. Sloga je u jednom momentu bila treća, igrala polufinale Kupa BiH i finale Republike Srpske. Nažalost, u drugom dijelu se osjetio nedostatak širine u igračkom kadru i uslijedio je pad. Kad se pogleda čitava sezona i pobjede nad Zrinjskim, Sarajevom, “Željom”, sigurno je da ima razloga za zadovoljstvo. Hvala i Slogi koja je bila korektna - rekao je Redžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana