FS RS: Ništa od baraža

Darko Pašagić
FS RS: Ništa od baraža

BANjALUKA – Fudbaleri Romanije iz Pala i Borca iz Kozarske Dubice i naredne sezone igraće u prvoligaškom društvu. Iako su i jedni i drugi to pravo trebali tek da izbore kroz baraž za popunu Prve lige Republike Srpske, već sada je jasno da ostaju u eliti, jer su njihovi rivali Proleter iz Dvorova i Crni Vrh iz Jaružana odustali od doigravanja.

Prve utakmice baraža trebale su se igrati u nedjelju, 9. juna od 17,30 časova u Dvorovima i Jaružanima, a revanši tri dana kasnije u istom terminu u Palama i u Kozarskoj Dubici.

Proleter je prvenstvenu trku završio na drugom mjestu u Drugoj ligi, grupa zapad iza novog prvoligaša višegradske Drine HE, dok je Crni Vrh zauzeo isto mjesto u grupi zapad, ita Sloge iz Trna, te su tako iborili pravo nastupa u baražu za popunu elite Srpske. Međutim, od toga neće biti ništa, a kao razlog neigranja i u jednom i u drugom klubu naveli su lošu finansijsku situaciju. 

Sada je ostalo da drugoligaški šampioni Drina HE i Sloga u narednim danima sakupe potrebnu papirologiju za dobije licence, koja im omogućava nastup u eliti Srpske. Da li će tako i biti ostaje da se vidi, jer prema nezvaničnim informacijama postoji mogućnost da i ekipa iz Trna odustane od igranja Prve lige.

O tome je još preuranjeno pričati, ali ako bi se to eventualno desilo, njeno mjesto bi zauzela Alfa Modriča, koja je koja je prvoligašku trku završila na 17. mjestu i tako je ispala u niži rang, odnosno u Drugu ligu Republike Srpske, grupa zapad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana