Foča centar omladinskog fudbala

G.S.
Foča centar omladinskog fudbala

FOČA - Tradicionalni turnir “Fudbal frends” počinje danas u Foči i trajaće do 30. jula. Na ovogodišnjem Turniru prijateljstva učestvuju: Crvena zvezda i Vojvodina (Srbija), Akademija Pandev (Makedonija), Sutjeska (Crna Gora), Rijeka (Hrvatska) Borac, Željezničar i Sutjeska (BiH). Trofej brani banjalučki tim.

Na ovom prestižnom takmičenju stasala su poznata fudbalska imena kao što su Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Rade Krunić, Strahinja Pavlović, Mijat Gaćinović, Vladan Danilović i mnogi drugi. Predsjednik asocijacije “Fudbal frends” Zoran Avramović kaže da je ponosan što je ovaj turnir prepoznatljiv.

- Specifičnost je nastojanje da pokažemo da je fudbal više od igre i da mladi igrači kroz druženje steknu dugovečna prijateljstva - istakao je Avramović. Turnir počinje izvlačenjem takmičarskih brojeva. Prvi susret je u 16 časova, a svečano otvaranje je u 19.15 časova. U subotu se igraju polufinalni mečevi, a finale je u nedjelju od 20 časova. Drugog dana turnira biće održan i okrugli sto na temu “Fudbalska akademija - drugo ime za budućnost”, a među gostima biće fudbalski asovi Vladimir Petrović Pižon i Goran Pandev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana