FK "Ljubić" ugostio podmladak "Zvezde" i "Borca"

Srna
FK "Ljubić" ugostio podmladak "Zvezde" i "Borca"

PRNjAVOR - Omladinska škola Fudbalskog kluba /FK/ "Ljubić" iz Prnjavora ugostila je večeras na svom stadionu mlade selekcije FK "Crvena zvezda" iz Beograda i banjalučkog FK "Borac".

U prvoj utakmici banjalučki "Borac" bio je bolji od gostiju iz Beograda rezultatom 1:0, dok je mladi tim Prnjavora izgubio od "crveno-belih" rezultatom 8:0.


Koordinator mlađih selekcija FK "Crvena zvezda" Milovan Mitić rekao je Srni da se u prvoj utakmici vidjelo da je beogradska ekipa u formiranju, a da "Borac" ima izuzetan podmladak.

"Prijatno smo iznenađeni igrom banjalučke ekipe, dok je u drugoj utakmici kvalitet više bio na našoj strani. Ipak žLjubićž nema široku bazu za selekciju igrača za razliku od nas sa tom privilegijom da nam dolaze deca iz cele Srbije", ocijenio je Mitić.

On je dodao da "Ljubić" ima dobre uslove za rad i izrazio nadu da će ova škola iznjedriti dosta mladih talentovanih igrača.

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo gostovati u Prnjavoru gde smo uživali u ambijentu i igri. Generacija 2008, koja je gostovala, jedna je od naših najtalentovanijih", rekao je Mitić, te istakao značaj ovakvih prijateljskih utakmica.

Selekcija "crveno-belih", godište 2008, u Banjaluci je na pripremama do nedjelje, nakon čega će u Republiku Srpsku doputovati još dvije grupe beogradskog kluba.

Koordinator omladinskih selekcija FK "Ljubić" Prnjavor Goran Deket nakon utakmice rekao je Srni da se na terenu mogla vidjeti određena razlika u kvalitetu ekipa, ali da je to prihvatljivo i normalno.

"Željeli smo da naša djeca odmjere snage sa svojim vršnjacima iz najtrofejnijeg srpskog kluba, a rezultat ne treba da ih demorališe već da im bude podstrek za još bolji i jači rad u našem klubu", istakao je Deket.

On je naveo da je gostovanje evropskog prvaka "Crvene zvezde" i prvaka i najvećeg kluba u Srpskoj ekipe "Borca" velika čast i zadovoljstvo za Prnjavor i domaći klub.

Deket je podsjetio da je FK "Ljubić" ranije potpisao ugovor o saradnji sa "Crvenom zvezdom" i da se njihov međusobni odnos učvršćuje i produbljuje.

On je najavio da će u avgustu u Prnjavoru biti organizovano još nekoliko utakmica za mlađe selekcije i pozvao sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion "Siniša Peulić", navijaju i bodre mlade timove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana