FK BORAC: Sankcionisati policace koji su bez razloga tukli navijače u Tuzli

GS
FK BORAC: Sankcionisati policace koji su bez razloga tukli navijače u Tuzli

BANjALUKA - Fudbaleri Borca su se trijumfom na Tušnju (2:6) nad Tuzla sitijem približili na korak od osvajanja šampionske titule, trećoj u istoriji kluba.

Meč na tuzlanskom stadionu, međutim, imao je i neslavno, "treće poluvrijeme".

Prema pisanju portala Mondo, do incidenata je došlo neposredno nakon završetka meča, odnosno kad su fudbaleri Borca zajedno sa navijačima, njih oko pedesetak, slavili veliku pobjedu.

Kako saznaje Mondo, u trenutku kad su Lešinari svojim ljubimcima skandirali "Srpski šampion", Specijalna policija MUP-a Tuzlanskog kantona je počela obračun sa Borčevim navijačima i brutalno pretukla nekoliko njih, te potom ubacila suzavac u autobus.

Borac šampionski napunio mrežu Tuzlaka na Tušnju

O incidentu se večeras oglasio i FK Borac koji osuđuje ponašanje i, kako navode, ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu "Tušanj“.

"Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona 'Tušanj' i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu“, navedeno je na sajtu banjalučkog kluba.

Iz Borca dodaju da ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima Borca.

"Ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način. FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac“, navode iz Borca i dodaju:

"FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana