FK Borac: Klubu sa stogodišnjom tradicijom potrebna pomoć

Srna
FK Borac: Klubu sa stogodišnjom tradicijom potrebna pomoć

DRVAR- Iz Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" u Istočnom Drvaru, koji sljedeće godine obilježava 100 godina postojanja, apelovali su da ljudi dobre volje pomognu klubu, te da učestvuju u obilježavanju ovog značajnog jubileja.

"Jedina finansijska podrška stiže nam od opština Drvar i Istočni Drvar. Momci svim srcem igraju za svoj klub i grad", navode iz Uprave FK "Borac".

Ovaj sportski kolektiv je zbog takmičenja registrovan u Republuci Srpskoj i trenutno se nalazi u vrhu tabele Područne lige Republike Srpske - Banjaluka.

FK "Borac" je tokom vikenda ostvario četvrtu pobjedu u nizu protiv FK "Zmijanje" ubjedljivom pobjedom rezultatom 7:0, a cilj mu je prelazak u viši rang takmičenja.

Iz Uprave navode da u drvarskom "Borcu" igraju fudbaleri kojima je sport jedina ljubav i gdje su svi jedna velika porodica.

"Klubu nedostaje mnogo toga, najviše finansija, ali i opreme. Potrebne su nam kopačke, te jedan kombi koji bi nam olakšao putovanja na gostujuće utakmice. Najvažnija bi nam bila pomoć u uređenju stadiona u koji godinama nije ulagano", navode iz Uprave.

Dodaju da u FK "Borac" trenira sedamdesetak mališana.

"Bez uslova, ali sa velikom željom opstajemo i u najtežim trenucima. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnosti", apelovali su iz FK "Borac".

Novac se može uplatiti na žiro račun kluba 5520120001055223 koji je otvoren kod Adiko banke.

Hroničari su zapisali da je u Drvaru još 1924. godine formiran Radničko-sportski klub "Borac". Ostalo je zapisano i da je "Borac" 1936. i 1938. godine učestvovao na turnirima Radničko-sportskog kluba "Nada" u Splitu na kojima su, između ostalih, učestvovali fudbaleri moskovskog "Dinama" i "Borca" iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana