Finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”: Sloga i Zvijezda 09 u borbi za prvi trofej

Darko Pašagić
Finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”: Sloga i Zvijezda 09 u borbi za prvi trofej

BANjALUKA - Fudbaleri dobojske Sloge i Zvijezde 09 odmjeriće snage u 30. finalu 31. izdanja Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” koje je na rasporedu danas od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Inače, zbog pandemije virusa korona takmičenje u sezoni 2019/20. nije odigrano do kraja. Biće to duel klubova koji su se u tek završenoj sezoni takmičili u Premijer ligi, ali i timova koji u klupskoj istoriji ne mogu da se pohvale da su bili pobjednici najmasovnijeg takmičenja.

Dobojlije su dva puta stizale do završnog meča u borbi za trofej, ali su oba puta ostajale kratkih rukava. U prvom izdanju ovog takmičenja, u sezoni 1993/94. Sloga je poslije lošijeg izvođenja penala poražena od Kozare sa 6:7 (u regularnom toku bilo je 0:0), dok su u sezoni 2004/05. u finalu izgubili od Jedinstva iz Brčkog sa 2:3.

- Kup Republike Srpske “Dr Milan Jelić” je svetinja svih nas koji živimo ovdje i nadam se da ćemo uspjeti da ga prvi put u klupskoj istoriji osvojimo. Naši prethodnici dva puta su stizali do finala, ali su onda zaustavljeni. Nadam se da ćemo biti bolje sreće i tako na najbolji način krunisati uspješnu sezonu iza nas. Mogu da kažem da je uspješna, jer smo još u martu ostvarili prioritetan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi i igrali smo u polufinalu Kupa BiH. Prije početka sezone uz opstanak jedan od ciljeva nam je bio i da što dalje doguramo u Kupu RS. Eto, stigli smo do finala i naravno da želimo da osvojimo trofej i da ga donesemo na stadion “Luke” - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak je naglasio da cijeni i poštuje rivala, koji po igračkom kadru nije zaslužio da ispadne iz elitnog takmičenja.

- Sigurno da rezultati Zvijezde 09 u upravo završenoj sezoni nisu mjerilo kvaliteta koji posjeduje njihov igrački kadar. Zbog toga u finalnom meču moramo biti i te kako oprezni ako želimo do trofeja. Uz to, ne treba zaboraviti da u ovom okršaju ne možemo računati na sedam, osam fudbalera, od kojih su neki odavno van stroja - dodao je Jagodić.

Sloga je u ovom susretu formalni domaćin, a njen prvotimac Milan Milanović očekuje neizvjesnu utakmicu.

- Respektujemo ekipu Zvijezde 09 i sigurno je da nas očekuje težak zadatak.  Svi su nas unaprijed vidjeli kao favorita, ali nisam siguran da ćemo lako obaviti posao - istakao je Milanović.

Zvijezda 09 se prvi put plasirala u finale ovog takmičenja.

- Pokušavao sam prethodnih dana da igračima, pogotovo onima koji nisu iz Republike Srpske kažem koliko za ljude ovde znači ovo takmičenje. Verujem da sam uspeo da im približim koliko bi i nama kao klubu značio ovaj trofej. Međutim, neće nam biti nimalo lako, jer je Sloga ove sezone igrala odlično u svim takmičenjima. Očekujem da svi koji dođu na Gradski stadion u Banjaluci uživaju  u kvalitetnoj fudbalskoj predstavi. Bilo bi sjajno da pehar donesemo u naše vitrine - rekao je Trkulja.

Fudbaler Zvijezde 09 Dajan Ponjević je naglasio da se obje ekipe dobro poznaju i da na terenu ne bi trebalo da bude nikakvih tajni.

- Ovo nam je četvrti meč ove sezone i sigurno da na terenu neće biti nikakvih iznenađenja. U ovakvim duelima pobjednika može odlučiti i trenutak inspiracije ili neka neopreznost. Svi u ekipi smo svjesni da smo podbacili u ovoj sezoni i osvajanje pehara bilo bi bar malo iskupljenje - istakao je Ponjević.

Službena lica

Nemanja Aleksić iz Banjaluke biće glavni sudija na finalnom okršaju 30. finala 31. izdanja Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”.
Njemu će pomagati Božidar Rustić iz Gradiške i Nebojša Čiča iz Kozarske Dubice, dok će dužnost četvrtog arbitra obavljati Danko Butulija (Banjaluka). Za posmatrača suđenja određen je Dalibor Anđić (Omarska), a delegata Ilija Smiljanić (Laktaši).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana