FIFA pokrenula istragu o incidentima na Marakani prije meča Brazila i Argentine

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

RIO DE ŽANEIRO- Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pokrenula je istragu o incidentima prije utakmice između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026, prenosi danas Globo.

Argentina je u noći između utorka i srijede u Rio de Žaneiru pobijedila Brazil sa 1:0, a početak meča je kasnio oko pola sata zbog incidenata na tribinama.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija počela da tuče pristalice gostiju. Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbjegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju. Igrači su potom otišli u svlačionice, a utakmica je nastavljena pošto su prestali neredi na tribinama.

Brazilski Globo navodi da FIFA planira da žestoko kazni Fudbalski savez Brazila (CBF) zbog nereda na Marakani. Lokalni mediji navode da bi Brazil mogao da bude kažnjen novčano i odigravanjem nekoliko utakmica na domaćem terenu bez prisustva navijača.

Argentina je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za SP 2026. sa 15 bodova, dok je Brazil šesti sa sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana