FIFA odobrila korišćenje VAR-a u BiH

Dnevni Avaz
FIFA odobrila korišćenje VAR-a u BiH

SARAJEVO - Fudbalski savez BIH dobio je zeleno svjetlo od FIFA za korišćenje VAR tehnologije, potvrdio je predsjednik FSBiH Vico Zeljković.

- Prešli smo i posljednju stepenicu u procesu implementacije VAR sistema na utakmicama WWin lige od naredne sezone.

Predstavnici FIFA-e Bavešan Murgen (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Majkl Bejli (FIFA VAR projekt menadžer) dali su zeleno svjetlo za upotrebu VAR sistema u najkvalitetnijem domaćem takmičenju. To je konačna ocjena na osnovu dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su veoma detaljno ocijenjivali cijeli proces sa aspekta veoma zahtjevnih kriterijuma koje je propisala svjetska "kuća fudbala" – naglasio je Zeljković.

Dodao je da nijednog momenta nije sumnjao da će dobiti "zeleno svijetlo" za upotrebu VAR-a, jer zna koliko su od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava.

-Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem i čestitam.

VAR sistem u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudija na terenu, te sam ubijeđen da ćemo sa ovim sistemom nivo domaćeg takmičenja podići na još veći nivo, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe.

- poručio je Zeljković, prenosi „Dnevni avaz“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana