Fedor Predragović vjeruje da Borac nije bez šanse u Beču: Možemo do trećeg kola

Darko Pašagić
Fedor Predragović vjeruje da Borac nije bez šanse u Beču: Možemo do trećeg kola

BEČ – Prvotimac Borca Fedor Predragović smatra da “crveno-plavi” nisu bez šanse u dvomeču protiv Austrije i da će to pokazati već na prvom susretu, koji se igra večeras od 20.30 časova na “Đenerali areni” u Beču.

U taboru Banjalučana pred ovaj susret vlada dobra atmosfera. Svi se slažu da je Austrija favorit, ali i da se u dva meča može obezbijediti plasman u narednu rundu takmičenja.

- Možemo do trećeg kola. Fudbaleri austrijskog velikana možda jesu favoriti, ali sam siguran sam da ćemo u oba susreta dati sve od sebe da se plasiramo u narednu rundu takmičenja, što bio stvarno bio veoma vrijedan rezultat – istakao je Predragović.

Fudbaleri su zajedno sa stručnim štabom prethodnih dana detaljno analizirali nekoliko mečeva austrijskog tima.

- Igraju prilično ofanzivno. Vole da lopta bude u njihovom posjedu i igraju prilično visoki presing. Njihovi štoperi vole da idu naprijed, naročito kod prekida. Na taj način pomažu njihovom najboljem strijelcu Harisu Tabakoviću da dođe do izražaja i to je jedan od razloga što upravo on postiže veliki broj pogodaka – nastavio je Predragović.

Iako je ekipa Borca u odnosu na prošlu sezonu doživjela velike promjene, iskusni vezni fudbaler smatra da su pripreme odrađene veoma kvalitetno i da se tim već dobro uigrao.

- Iz utakmice u utakmicu smo rasli, da bismo odličnu partiju pružili upravo u generalnoj provjeri protiv Vojvodine. Taj meč trebalo bi da nam bude putokaz za susret protiv Austrije, ali i za kasnije u prvenstvu, gdje ne krijemo da želimo osvojiti titulu – rekao je Predragović.

Put austrijske prestonice krenuo je veliki broj navijača Borca. Očekuje se da će Banjalučani imati veliku podršku, a navijači su igrače takođe ispratili na posljednjem treningu pred polazak.

- Rijetko se dešava da nam je rival na evropskoj sceni tako geografski blizu, tako da ne čudi da ćemo u Beču imati veliku podršku sa tribina. Ne treba zaboraviti ni da veliki broj ljudi iz Republike Srpske radi u Austriji. Sigurno je da će nam njihova podrška puno značiti, a mi ćemo dati sve od sebe da im se dobrom igrom, ali i rezultatom zahvalimo na tome – dodao je Predragović.

Pomoćni trener Boris Raspudić odlično zna šta donose mečevi u Evropi. Banjalučani se na miru spremaju za prve zvanične mečeve u sezoni. Mnogo je novih igrača.

- Trebamo da budemo koncentrisani svih 90 minuta. Upoznali smo rivala znamo šta nas očekuje. Znamo dobre strane rivala, ali i njihove mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Forma se diže a ekipa se i dalje uigrava tako da ima puno prostora za napredak - rekao je Raspudić.

Nezaobilazna je svakako i priča o golu protiv Makabi Haife i izlaska u Evropu.

- Naravno kad god se sjetim Evrope onda je na pameti taj gol u Haifi i radost nakon njega. Uspomene ne blijede i uvijek je prisutna emocija. Sad kad sam trener volio bih da što više naših igrača se upiše u strijelce i osjeti tu radost. Ipak znamo da je Austrija ozbiljan rival. Nećemo se predati, pokušaćemo da iznenadimo rivala i daćemo maksimum da napravimo dobar rezultat – rekao je Raspudić

Prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između u Beču između Austrije i Borca sudiće holandska trojka na čelu sa Džoijem Koijem.

Interesantno je da je ovaj arbitar u vezi sa ćerkom poznatog holandskog trenera i bivšeg selektora “lala” Franka de Bura, koja je na društvenim mrežama podijelili fotografije sa njihovog zajedničkog ljetovanja u Marbelji ovog ljeta.

Deveti izlazak

Fudbaleri Borca će večeras deveti put  izaći na Evropsku scenu. U dosadašnjih osam izlazaka odigrali su 20 mečeva u kojima su ostvarili osam pobjeda uz četiri remija i osam poraza. Banjalučani su dva puta prolazili uvodne prepreke i izborili plasman u naredni rundu evro takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana