Fedor Predragović proslavio vrijedan jubilej: Želim sa Borcem u Evropu

Darko Dragičević
Fedor Predragović proslavio vrijedan jubilej: Želim sa Borcem u Evropu

BANjALUKA - Fedor Predragović je u pobjedi nad Igmanom proslavio vrijedan jubilej, 100. nastup u dresu banjalučkog Borca u svim takmičenjima. Saigrači su mu čestitali pobjedom, a vezni igrač je bio među najboljima na terenu.

Predragović je debitovao u Kupu Republike Srpske 12. septembra 2012. godine protiv Laktaša. Borac je tada slavio sa 4:2, a mladi igrač je debitovao u seniorskom timu, što mu je bio veliki podstrek za budućnost. Kao i klub, prošao je brojne uspone i padove, pobjede i poraze.

- Čast mi je, prije svega, što sam zabilježio 100. nastup za svoj klub. Kada sam počinjao sa treninzima, to mi je bila najveća želja, da zaigram u voljenom klubu, a sad sam došao i do vrijednog jubileja. Saigrači su ga uveličali pobjedom protiv Igmana koja nas je približila Evropi. Zaista je sjajan osjećaj i ponosan sam na sve što sam pružio u crveno-plavom dresu. Ovo je moj grad i u svakom meču nastojim da dam maksimum i opravdam povjerenje - istakao je Predragović.

Tokom ovih 100 utakmica bilo je dosta lijepih i teških trenutaka. Fedor ističe da se sjeća prvog gola u Premijer ligi BiH, ali da su ga teški momenti očvrsnuli.

- Pa sigurno da je bilo lijepih trenutaka. Pamtim prvi gol protiv zvorničke Drine u prvenstvu BiH, to je momenat kojeg ću se vječno sjećati. Što se tiče tih loših momenata, najteže mi je pala eliminacija u Kupu BiH od Širokog. Bio sam mlad igrač, imali smo pozitivan rezultat sve do finiša i onda je Vagner pogodio za 2:1. Svi smo željeli to finale, imali smo odličan tim i atmosferu. Takođe, veoma teško mi je pala eliminacija od Čelika u Ligi Evrope. Tada nisam igrao, bio sam na klupi, ali baš smo bili utučeni - dodao je Predragović.

Pored Borca, vezni igrač je nastupao i za Slobodu, Zvijezdu 09, te timove u Sloveniji Radomlje i Celje. Ekipa je sad pobjedom nad Igmanom 1:0 napravila veliki korak ka novom, četvrtom uzastopnom izlasku u Evropu.

- Na dobrom smo putu da izborimo novi izlazak u Evropu, što bi mi svakako puno značilo, da sa svojim timom igram međunarodna takmičenja. Stekli smo veliku prednost u odnosu na rivala i ako ostvarimo trijumf protiv Željezničara u narednom kolu, vjerujem smo onda 90 odsto odradili posao u vezi sa mjestom koje vodi u Evropu - poručio je vezni fudbaler.

Predragović je u ovih 100 mečeva postigao i šest golova za banjalučki klub.

Raspored mečeva 28. kola: srijeda: 16.00: Tuzla siti - Posušje, Zrinjski - Sarajevo, Leotar - Sloboda, 20.30 Široki brijeg - Velež, četvrtak: 16.00 Igman - Sloga, 18.00 Borac - Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana