Euforija u Banjaluci: Mađare čeka fudbalski pakao

Darko Dragičević
Euforija u Banjaluci: Mađare čeka fudbalski pakao

BANjALUKA - Mađarski Ferencvaroš u revanš utakmici plej-ofa Lige Evrope čeka pakao na Gradskom stadionu u Banjaluci. Već sad je izvjesno da će stadion biti pun i da će domaći igrači imati sjajnu podršku u želji da eliminišu višestrukog šampiona Mađarske.

Banjalučani imaju pozitivan rezultat iz prvog meča kada su odigrali bez golova, a sad imaju i dodatni razlog za optimizam jer će ekipa biti dodatno pojačana. Naime, u tim se vraća Sebastijan Erera koji je odradio kaznu zbog crvenog kartona koji  je zaradio protiv Ki Klaksvika, dok je sa treninzima počeo i David Vuković, koji je propustio nekoliko mečeva.

Mladi krilni igrač se oporavio i prijavljen je za naredni meč tako da će dodatno da zaoštri konkurenciju u timu i sad je na stručnom štabu da odlučili koliko će da ga koristi.

Nakon uspješnog prolaska šampiona Albanije, Egnatije, u Banjaluci traje prava fudbalska groznica, a ekipa osjeća sve veću podršku navijača. Nadaju se svi da će Gradski stadion da grmi protiv Ferencvaroša kako bi ekipa postala prvi tim iz BiH koji se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope.

O tome kakve bi rivale mogli da dobiju u tom takmičenju u osam mečeva ne treba trošiti riječi. Roma, Lacio, Totenhem Mančester junajted samo su neki od mogućih rivala, a u slučaju prolaska Banjalučani bi imali još četiri meča na svom terenu te još četiri na gostovanjima.

Pri tome svakako ne bi trebalo zaboraviti da bi zaradili samo za ulazak u ovu fazu 4,1 milion evra.

- U ovom momentu je lijepo biti fudbaler, ali i navijač fudbalskog kluba Borac. Banjaluka ovog ljeta od početka kvalifikacija diše za Borac, svi su ponosni zbog uspjeha kluba, osjećamo veliku podršku i ne sumnjam da ćemo je imati i protiv Ferencvaroša. Željeli smo da odluka pada na našem stadionu i u tome smo uspjeli. Sada ćemo imati podršku punog stadiona i to će svakako da bude motiv više. Imamo realne šanse da se plasiramo u narednu fazu. Pokazali smo u ovim duelima protiv PAOK-a  i Ferencvaroša da možemo da se nosimo sa ozbiljnim ekipama. Na terenu smo pokazali da se ne plašimo i sad želimo sve ovo da krunišemo - rekao je  Grahovac.

Protiv GOŠK-a u ponedjeljak

Peto kolo Premijer lige BiH igraće se pet dana i to od petka, 30. avgusta pa do utorka, 3. septembra. Borac će dočekati GOŠK u ponedjeljak, 3. avgusta od 21 čas. Raspored mečeva, petak, 30. avgust: 21 čas Sarajevo - Radnik; subota, 31. avgust 21 čas Velež - Igman; nedjelja, 1. septembar, 18.45 Željezničar - Sloga; 21 čas Široki Brijeg - Sloboda; ponedjeljak, 2. septembar 21 čas Borac - GOŠK; utorak, 3. septembar 21 čas Zrinjski - Posušje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana