Eraković o ostanku na „Marakani“: Ovdje sam uvijek srećan

Dejan Kondić
Foto: GS

UŽICE - Imala je Crvena zvezda nekoliko ponuda da proda Stahinju Erakovića, međutim u dogovoru sa trenerom Barakom Baharom odlučeno je da mladi defanzivac ostane na „Marakani“

- Ja sam u Crvenoj zvezdi, najvećem klubu na Balkanu, nisam u ne znam kojem klubu pa da budem nezadovoljan. Ja sam uvek srećan, ovde sam 14. godinu, nikada nisam nosio drugi dres osim Zvezdinog i sifgurno da sam tu, šta god da zatreba, ja sam Zvezdin igrač - poručio je Eraković. 

Barak Bahar je mišljenja da je tandem Eraković - Aleksandar Dragović oslonac kluba za iskušenja u Ligi šampiona. Mladi defanzivac ističe da ima odličnu saradnju sa novim šefom stuke

- Došao je novi trener i prihvatili smo ga oberučke. Drago nam je što je tu, imamo odličnu saradnju i mislim da će to sve biti kako smo zamislili - rekao je Eraković. 

Izazov Lige šampiona i sigurnog igranja grupne faze elitnog fudbalskog takmičenja mamac je i za samog Erakovića.

- Naravno da sada kada igramo grupnu fazu Lige šampiona priželjkujemo neki iskorak. Nikada ne igramo neko takmičenje bez nekog cilja, mi imamo cilj naravno, ali pričaćemo o njemu kada dođe vreme za Ligu šampiona - naglasio je Eraković.

Reprezenativni štoper postigao je prvi gol u dresu nacionalnoj tima u prijateljskom duelu protiv Jordana. Uprkos remiju protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Strahinja ne sumnja u plasman „orlova“ na kontinentalnu smotru fudbala.

- Možda smo malo u Bugarskoj podbacili ali imamo sedam bodova iz tri utakmice, sve je u našim rukama, u septembru imamo utakmicu protiv Mađarske na Marakani, ako pobedimo taj meč, a ne sumnjam da hoćemo, mi smo jednom nogom već na Evropskom prvenstvu - zaključio je Eraković.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana