Engleska i Slovenija sigurni, Island ubjedljiv protiv Lihtenštajna

G.S.
Engleska i Slovenija sigurni, Island ubjedljiv protiv Lihtenštajna

Odigrane su još tri utakmice kvalifikacija za EURO 2024. Engleska je na svom terenu savladala Ukrajinu 2:0, a istim rezultatom Slovenija je takođe kod kuće bila bolja od San Marina. Dok je Island bio ubjedljiv u gostima protiv Lihtenštajna 7:0.

Iako se Geret Sautgejt suočio sa nekoliko ozbiljnih kadrovskih problema, poput povreda Risa Džejmsa, Fila Fodena, suspenzije Luka Šoa, Gordi Albion ipak je upisao i drugu pobedu u kvalifikacijama. Savladana je Ukrajina i napravljen je ozbiljan korak ka Evropskom prvenstvu.

Sve je riješeno u praktično tri minute. U 37. minutu Bukajo Saka  je odlično proigrao najboljeg reprezentativnog strijelca svih vremena Harija Kejna. A u 40. minutu zvijezda Arsenala je i sama zatresla mrežu i tako zaokružio odličnu partiju protiv Ukrajinaca.

Island demolirao Lihtenštajna

Poslije poraza od reprezentacije Bosne i Hercegovine Island se pridigao i došao do prve pobjede. Očekivano savladan je u gostima Lihtenštajn 7:0, a briljirao je trostruki strijelac Aron Gunarson. Prije njegovog het-trika golove u prvom poluvremenu postigli su Olafson i Haraldson. A i poslije njegovog het-trika uslijedila su još dva gola. Strelci su bili Andri Gudjonsen i Elertson.

Do druge pobjede u kvalifikacijama došla je i Slovenija. Teže nego što se očekivalo, ekipa Matjaža Keka savladala je San Marino 2:0. Bravu gostiju Slovenci su otključali tek u 57. minutu kada je Šeško zatresao mrežu. Konačnih 2:0 postavio je defanzivac gostiju Di Majo koji je zatresao sopstvenu mrežu u 60. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana