Emotivan meč za trenera Žižovića

Darko Dragičević
Emotivan meč za trenera Žižovića

BANjALUKA – Za fudbalere Borca nema predaha! Nakon pobjede na gostovanju u Posušju (2:0), Banjalučani pred start Lige Konferencije imaju duel protiv Radnika na domaćem parketu.

Bijeljinski tim je povratnik u društvo najboljih i uspio je da osvoji 10 bodova u dosadašnjem dijelu sezone. Radnik ima nekoliko veoma iskusnih igrača poput Damjana Krajišnika, Mirzada Mehanovića a tu je i nekoliko igrača koji su tokom karijere nosili dres banjalučkog kluba. U prošlosti su znali da namuče Borac i na Gradsklom stadionu.

Trener Mladen Žižović je takođe vodio bijeljinski klub.

-Ekipe se inače pate kad uđu u viši rang, ali Radnik se pokazao kao tvrd orah. Oni su osvojili 10 bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva, tako da treba da  budemo oprezni. Radnik je bio tvrd orah svim rivalima, igraju  disciplinovano i imaju nekoliko veoma kvalitetnih pojedinca. Tu prije  svega mislim na Đorđa Pantelića i Mirzada Mehanovića koji su im glavni igrači i koji mogu da jednom potezom stvore  problem rivalima. Ipak,  i  mi imamo kvalitetne pojedince sposobne da ih zaustave. Kao i u svakom meču  idemo na pobjedu. Trenirali smo dobro nakon povratka iz Posušja. Taj trijumf  nam je baš dobro došao jer smo se vratili na pobjednički kolosijek a uz to smo prikazali igru kakvu želimo- rekao je Žižović.

Šef struke banjalučkog tima će na ovom duelu da vodi „fudbalsku bitku“ sa svojim kumom, pošto na klupi Radnika sjedi Velibor Đurić. Njih dvojica su sarađivali upravo u bijeljinskom timu kada je Žižović radio, tako da se odlično poznaju.

-Svakodnevno se čujem sa kumom Đurićem. Radi zaista dobar posao a svako od  nas želi da njegov tim pobjedi. Sigurno da sam u Radniku proveo prelijepe trenutke, to je grad u kojem živim, tako da su za mene to posebne emocije. Drago mi je što je sad situacija puno bolja nego prije nekoliko godina. Radnik je bio na ivici ambisa a sad je na mjestu kojem pripada, a to je u Premijer ligi. Vodio sam tu ekipu u evropskim mečevima i u Banjaluci smo upravo u lijepom ambijentu savlali Spartak Trnavu tako da ostale su zaista lijepe uspomene-dodao je šef struke.

Borac je tokom ove jeseni značajno promijenio svoj igrački kadar a stručni štab  nastoji da igrače koji su posljednji došli što prije adaptira u sistem. Oni dobijaju sve veću minutažu a svakako je da će imati prostor jer Banjalučanima slijedi izuzetno zgusnut raspored u narednom periodu.

-Nastojimo da nove igrače što prije adaptiramo u naš sistem. To nekad škodi po rezultat ali smatram da oni svojim dobrim radom nastoje da se nametnu i da budu u dobroj formi što prije. Brzo su se uklopili i vjerujem da će uskoro da daju puni doprinos. Svakako svima treba vremena za adaptaciju a svaki igrač nam je veoma bitan jer nam slijedi veoma zgusnut raspored u kojima imamo zaostale mečeve, duele u evropskoj Ligi konferencije i naravno prvenstvene duele.

Svaki igrač nam je veoma bitan i ima svoje mjesto u timu – poručio je na kraju trener Borca.
Za ovaj meč ne može da računa na povrijeđenog Davida Vukovića.

U devetom kolu Premijer lige sastaju se: subota: Sloboda - Sloga (16 časova), Velež - Zrinjski (18), nedjelja: Igman - GOŠK (13), Željezničar - Posušje (15), Borac - Radnik (21), ponedjeljak: Široki Brijeg - Sarajevo (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana