Dule Savić: Puna Marakana vodi Zvezdu u LŠ

Tanjug
Dule Savić: Puna Marakana vodi Zvezdu u LŠ

BEOGRAD - Što bi rekao Miljan Miljanić "rezultat je aktivan". Nema više pravila gola u gostima, neće biti dovoljno da postignemo samo jedan, ali uveren sam da ako Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu možemo zajedno da slavimo plasman naše Zvezde u Ligu šampiona.

Rekao je ovo legendarni fudbaler crveno-bijelih Dušan Savić uoči revanša protiv Bode Glimta. Norveški tim je u prvom meču plej-ofa slavio 2:1.

"Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl", naveo je Savić za klupski sajt.

Legendarni golgeter bio je akter jednog od najvećih preokreta u istoriji kluba kada je u sezoni 1978/79 Dinamo iz Berlina stigao na Marakanu poslije 5:2 u prvom meču.

"Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha", prisjetio se Savić.

Crveno-bijeli su tada bilježili najveću posjetu, a dotakao se anegdote vezanog za navijača koji nije vjerovao u Zvezdu i napustio je teren poslije prvih 45 minuta.

"Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu na Marakani sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde", istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana