Duel za treće mjesto između Maroka i Hrvatske: Bronza koja (ne)liječi rane

 Dejan Kondić
Duel za treće mjesto između Maroka i Hrvatske: Bronza koja (ne)liječi rane

DOHA - Reprezentacije Hrvataske i Maroka od 16 časova utakmicom za treće mjesto završavaju svoje učešće na Mundijalu.

Ove dvije selekcije otvorili su takmičenje u grupi F odigravši na stadionu “Al Bajt” bez pogodaka, a njihov naredni duel biće tek četvrti slučaj u istoriji da se dva tima dva puta susreću na Mundijalu. Dvije reprezentacije su se prvi put sastale dva puta 1954. godine na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj, a to su bile Mađarska i Zapadna Njemačka. Osam godina kasnije u Čileu dva puta su igrali Brazil i Čehoslovačka. “Dvostruki okršaj” reprezentacija na jednom Mundijalu posljednji put viđen je prije četiri godine u Rusiji kada su dva puta snage odmjerili Belgija i Engleska. 

Kada je subotnji duel u pitanju, afrička selekcija pokušaće da ispiše još jednu stranicu istorije na Mundijalu, iako su i emotivno i fizički i više nego potrošeni. I ljuti zbog svega što se dešavalo u polufinalu protiv Francuza. Čak su tražili da igraju još jedan meč sa Francuzima u polufinalu, jer smatraju da je sudija Sezar Ramos pravio krucijalne greške koje su ih bitno oštetile. Oni vjeruju da je trebalo da dobiju dva penala protiv “trikolora” pa su se zato žalili.

- FMRF je pisao nadležnom tijelu da pogleda odluke sudija koje su oštetile marokanski tim za dva penala koji su bili čisti po mišljenju nekoliko stručnjaka za suđenje. FMRF je takođe zapanjen da VAR nije reagovao - stoji u saopštenju Fudbalske federacije Maroka.

Čak je i marokanski kralj Muhamed VI pozvao telefonom selektora Valida Regraguija nakon poraza od Francuske u polufinalu Mundijala u Kataru i čestitao, ali i zahvalio Regraguiju i igračima na svemu što su učinili u Kataru. Uz to, njihov uspjeh nazvao je briljantnim, a pohvalio je selektora zbog toga što je u samo nekoliko mjeseci uspio da stvori prijateljsko okruženje u reprezentaciji. Takođe, razgovarao je i s kapitenom Romenom Saisom, kojem je poželio što brži oporavak, a ujedno ga je pohvalio zbog liderskih sposobnosti iskazanih tokom turnira.

Hrvatska nije uspjela da drugi put zaredom prođe u finale Svjetskog prvenstva. Defanzivac Dejan Lovren ipak se nada da će njegov tim uspjeti da stigne do medalje.

- Dignuti glave i nastaviti dalje, žao mi je što vas nismo uspjeli dovesti do kraja. Bol je tu i ostaće neko vrijeme, ali ne smijemo potonuti. U subotu za medalju! Hvala svim navijačima od srca na podršci - poručio je Lovren na “Instagramu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana