Druge lige Republike Srpske: Rudar 1925 i Progres pred suspenzijom

D. P.
Druge lige Republike Srpske: Rudar 1925 i Progres pred suspenzijom

BANjALUKA - Rudar iz Ugljevika i Progres iz Kneževa nalaze se pred suspenzijom, a razlog su neisplaćene obaveze prema službenim licima na domaćim utakmicama.

Danas bi o tome trebalo da odluku donese Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali je gotovo sigurno da nijedan od ova dva kluba neće moći odigrati narednu utakmicu ukoliko ne uplati bar dio dugovanja prema službenim licima. Ugljevičani su do sada odigrali četiri domaće utakmice, a nisu platili ni marku, što znači da duguju 3.600 maraka (900 po meču), a slična situacija je i sa drugoligašem iz Kneževa. Nažalost, njihovim stopama ide i novogradska Sloboda, koja je prvenstvenu trku započela tek od šestog kola, ali do sada nije platila ništa, a ne treba zaboraviti da ima­ i dugova iz prošle sezone, kada je bila u prvoligaškom društvu.

Jedno je sigurno, po trenutnoj situaciji, ovi klubovi će jako teško moći da izmire pomenute obaveze, a ako su u FSRS budu držali propozicija takmičenja, to bi značilo i da će morati da budu izbačeni iz takmičenja, što bi najvjerovatnije dovelo i do gašenja ovih klubova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana